De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung rolt Android Pie-update uit naar Galaxy A8 (2018)

Wouter Nijsen
20 maart 2019, 15:08
2 min leestijd
Samsung rolt Android Pie-update uit naar Galaxy A8 (2018)

Samsung is gestart met de uitrol van Android 9.0 (Pie) voor de Galaxy A8 (2018). De populaire midranger van vorig jaar draait daarmee op de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Lees hier wat er allemaal nieuw is.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A8 (2018) Android Pie-update

Website Sammobile schrijft dat de Android Pie-update vanaf nu beschikbaar voor de Samsung Galaxy A8 (2018). Ook in Nederland kun je de nieuwste versie downloaden, waarbij het gaat om een updatebestand van zo’n 1,4GB. Het is daarom slim om via een wifi-verbinding de update binnen te halen.

Je krijgt automatisch een melding als je Android Pie op je Galaxy A8 (2018) kunt downloaden. Handmatig controleren kan ook door naar ‘Instellingen’ te gaan en daar voor ‘Software-update’ te kiezen.

android pie distributiecijfers

Met Android Pie introduceert Samsung ook zijn nieuwe skin: One UI. Daarnaast bevat de update de beveiligingspatch van maart 2019, waardoor de Galaxy A8 (2018) weer helemaal beschermd is. Pie is de tweede grote update voor de A8, aangezien de telefoon vorig jaar Android Oreo kreeg.

Het ligt daarom niet voor de hand dat de smartphone in de toekomst ook nog wordt bijgewerkt naar het nieuwe Android Q. Op de officiële website van Samsung is wel te lezen dat de telefoon nog tot tenminste december 2019 van beveiligingsupdates wordt voorzien.

Dit brengt Android Pie

Met Android 9.0 (Pie) en One UI is de Galaxy A8 (2018) voorzien van de nieuwste software. De update voegt onder andere een nachtmodus toe die het display ‘s avonds warmere kleuren geeft, wat comfortabeler is voor je ogen. Eerder bracht Samsung al een Android Pie-update uit voor de Galaxy S9 en S9 Plus. De Galaxy Note 8, S8 en S8 Plus kregen iets later de Pie-update. De komende maanden worden diverse goedkopere Samsung-telefoons bijgewerkt.

→ Check ook het grote Android Pie-update overzicht!

De software is ook geoptimaliseerd voor grote smartphoneschermen en maakt het eenvoudig om apps met één hand te bedienen. Heb je bijvoorbeeld een chat- of bel-app zoals WhatsApp open en wil je een contact zoeken, dan verschijnt het typevenster beneden in het scherm zodat je direct een naam kan intoetsen.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A8 (2018)
Samsung Galaxy A8 (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu