`Samsung Galaxy A8 volledig te zien op nieuwe foto‘s, gaat 439 euro kosten‘

Wouter Nijsen
8 juli 2015, 8:47
2 min leestijd
`Samsung Galaxy A8 volledig te zien op nieuwe foto‘s, gaat 439 euro kosten‘

Nieuwe beelden laten zien dat de Galaxy A8 een erg dunne behuizing krijgt en een display met vrijwel geen schermranden. Een officiële aankondiging lijkt niet lang meer te duren.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A8 foto’s tonen dun toestel

De afgelopen lekte het er al het een en ander over de Samsung Galaxy A8 uit, en nu is het toestel volledig te zien op nieuwe foto`s. De beelden zijn afkomstig van het Chinese PC Online. De gelekte foto`s geven een goed beeld van hoe de Galaxy A8 er uit komt te zien. Vooral opvallend is het display, dat erg groot oogt doordat er vrijwel geen schermranden aanwezig zijn.

Daarnaast is te zien dat de Galaxy A8 is voorzien van een metalen frame en extreem dun is. Het toestel zou met een dikte van 5,94 millimeter zelfs Samsungs dunste toestel ooit zijn. Het uiterlijk van de smartphone heeft wat weg met dat van de Galaxy S6, al beschikt het vlaggenschip van Samsung wel over betere specificaties.

Galaxy A8 specs

De meeste specificaties van de Galaxy A8 zijn namelijk al bekend. Het aanstaande toestel heeft naar verluidt een 5,7 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels. Onderaan het scherm is – net als bij de Galaxy S6 en S6 Edge, een vingerafdrukscanner aanwezig, die is geïmplementeerd is de homeknop.

Onderhuids zou verder een octacore-processor (Snapdragon 615) met 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslagruimte aanwezig zijn. Daarnaast beschikt de A8 waarschijnlijk over een 16 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde, en een 3050 mAh-accu. Het is nog onduidelijk op welke Android-versie de smartphone draait, al is Android 5.0 (Lollipop) aannemelijk.

Volgens geruchten verschijnt de  Samsung Galaxy A8 op 17 juli en gaat het toestel 439 euro kosten. De A8 komt waarschijnlijk eerst beschikbaar in China, maar de verwachting is dat de smartphone later zijn weg vindt naar Europa.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's