‘Galaxy A8 heeft dubbele selfiecamera, vingerafdrukscanner achterop’

Thomas Haenen
11 december 2017, 10:43
2 min leestijd
‘Galaxy A8 heeft dubbele selfiecamera, vingerafdrukscanner achterop’

Handleidingen van de Samsung Galaxy A8 en A8 Plus (2018) zijn uitgelekt. Die wijzen op een dubbele selfiecamera en randloos scherm voor beide smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Details Samsung Galaxy A8 selfiecamera uitgelekt

Eerder verschenen er al enkele afbeeldingen, die suggereren dat de nieuwe smartphones dubbele camera’s voorop krijgen. Dat wordt nu bevestigd door een handleiding, die voortijdig online verscheen op de Samsung-site. De handleiding belicht verschillende features van de Galaxy A8 (2018) en de Galaxy A8 Plus (2018).

De selfiecamera springt het meest in het oog. Het is voor het eerst dat Samsung zijn smartphone van een extra camera voorop voorziet. Waarschijnlijk krijgen deze selfiecamera’s dezelfde Live Focus-optie als de Galaxy Note 8. Daarmee voeg je een scherptediepte-effect toe aan je foto’s. Hoeveel megapixels de camera’s hebben is onbekend, al spreken bronnen over 13 megapixel.

Ook hebben beide smartphone een voorkantvullend scherm, met slechts kleine balken boven en onder in beeld. Anders dan bij de Galaxy S8 loopt het scherm niet door in de zijkant. Wel is de homeknop onder het scherm geschrapt. De ingebouwde vingerafdrukscanner is daardoor verplaatst naar de achterkant. Samsung heeft daarbij naar de kritiek geluisterd: de scanner zit niet meer naast, maar onder de camera. Daardoor is deze makkelijker op de tast te vinden.

Geen Oreo, maar Nougat

Tot slot bevestigt de handleiding de geruchten dat de Galaxy A8 nog op Android 7.1 (Nougat) loopt. Beide smartphones krijgen waarschijnlijk in de loop van 2018 een update naar Android 8.0 (Oreo), maar moeten het voor nu nog met een anderhalf jaar oude versie van het besturingssysteem doen. Opmerkelijk, omdat veel concurrenten hun smartphones al wel met Oreo weten te leveren.

De Galaxy A-serie van Samsung bestaat uit verschillende middenklassers. Het zijn smartphones die qua design meekunnen met de duurste toestellen, maar waarvan de hardware net wat minder krachtig is. Nieuwe Galaxy A-smartphones worden doorgaans in januari gepresenteerd. Dit jaar kondigt het bedrijf waarschijnlijk een Galaxy A8 (2018) en een Galaxy A8 Plus aan, met schermen van respectievelijk 5,5 en 6 inch.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A8 (2018)
Samsung Galaxy A8 (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu