Samsung introduceert Galaxy A80 met kantelbare camera: vanaf mei te koop

De Samsung Galaxy A80 is een betaalbaar alternatief voor de Galaxy S10. Het toestel heeft een opvallende, kantelbare camera en is vanaf volgende maand in Nederland te koop.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy A80 officieel: dit moet je weten

Samsung breidt zijn Galaxy A-reeks vandaag uit met vijf nieuwe toestellen, waarvan de Galaxy A80 het middelpunt is. De Android-smartphone valt op met een groot 6,7 inch-scherm, een flinke accu die je sneller kan opladen dan de Galaxy S10 en een driedubbele, draaibare camera. De belangrijkste Galaxy A80 specificaties op een rijtje:

  • 6,7 inch amoled-scherm met resolutie van 2400 bij 1080 pixels
  • Drie camera’s voor beide kanten: 48 megapixel, 8 megapixel (groothoeklens) en dieptesensor
  • Octacore-chipset: twee cores van 2,2 GHz, zes van 1,7 GHz, 8GB werkgeheugen
  • 128GB opslagruimte ingebouwd, niet uitbreidbaar
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met Samsung OneUI-interface
  • Vingerafdrukscanner in het scherm

De Samsung Galaxy A80 is vanaf halverwege mei in Nederland te koop, en heeft een adviesprijs van 649 euro. Het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren: goud (‘Angel Gold’), wit (‘Ghost White’) en zwart (‘Phantom Black’). Daarmee is de A80 ongeveer even duur als de Samsung Galaxy S10e, die sinds zijn release vorige maand al aardig in prijs is gezakt.

Samsung Galaxy A80 officieel

Drie kantelbare camera’s achterop

Het 6,7 inch amoled-scherm van de Galaxy A80 vult vrijwel de hele voorkant. Enkel onderaan zit een smalle zwarte balk. Het toestel heeft geen notch of cameragat. In plaats daarvan kun je de camera achterop ook voor selfies gebruiken. Open je de selfiemodus van de camera-app, dan kantelt een deel van de achterkant automatisch omhoog zodat de boven de rest van het beeld uitsteekt.

De primaire camera is er eentje van 48 megapixel. Het beeld van die camera wordt samengeperst tot één scherpe, kleurrijkere foto van 12 megapixel. Daarnaast zit nog een groothoeklens van 8 megapixel, met een kijkhoek van 123 graden. Daarmee schiet je bredere, haast panorama-achtige foto’s. De derde lens is een dieptesensor, waarmee je een bokeh-effect toevoegt aan foto’s en video’s.

In de camera-app vind je verschillende slimmigheidjes die je foto’s verder verbeteren. Zo zet Samsung kunstmatige intelligentie in om dertig verschillende soorten scenes automatisch te herkennen en de instellingen erop aan te passen. Met de Super Steadymodus schiet je scherpe video’s bij veel beweging, en de Live Focus-mode zet de dieptesensor in voor mooiere portretfoto’s.

Vlotte accu zit snel vol

De Samsung Galaxy A80 heeft een relatief grote accu, met een capaciteit van 3700 mAh. Dat zou meer dan genoeg moeten zijn om het toestel een volle dag zonder tussentijds opladen te gebruiken. Het toestel wordt geleverd met een 25 Watt-oplader. Dat is krachtiger dan de 15 Watt-oplader die bij de Galaxy S10-reeks zit. In dertig minuten is de accu hiermee weer voor 55 procent vol.

In het scherm zit een optische vingerafdrukscanner. Leg je vinger op de juiste plek in het beeld, en het toestel wordt ontgrendeld. De Galaxy A80 is een combinatie van glas en een metalen frame. Het toestel loopt op Android 9.0 (Pie), en krijgt tot drie jaar na de release regelmatige beveiligingsupdates.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.