De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Pie-update voor Samsung Galaxy A9, A7 en A6 nu te downloaden

Wouter Nijsen
25 maart 2019, 13:33
2 min leestijd
Android Pie-update voor Samsung Galaxy A9, A7 en A6 nu te downloaden

Samsung werkt geleidelijk zijn belangrijkste toestellen bij naar Android 9.0 (Pie). Sinds dit weekend is de nieuwste Android-versie beschikbaar voor de Galaxy A9, Galaxy A7 (2018) en Galaxy A6. De komende maanden worden diverse goedkopere toestellen van een update voorzien.

Android Pie voor Galaxy A9, A7 en A6

Diverse lezers laten aan Android Planet weten dat drie Samsung-smartphones op dit moment worden bijgewerkt naar Android Pie. Het gaat allereerst om de Galaxy A9, het opvallende toestel met vier camera’s aan de achterkant, dat eind vorig jaar verscheen. De Pie-update introduceert One UI, de nieuwe Android-skin van Samsung.

Samsung Galaxy A9 preview

Ook als je een Galaxy A7 (2018) hebt, kun je (binnenkort) met Android Pie aan de slag. De update is op het moment van schrijven alleen voor A7-toestellen van Vodafone beschikbaar, maar wordt spoedig ook voor unbranded toestellen uitgebracht.

Tot slot is Samsung begonnen met de uitrol van Pie voor de Galaxy A6, een goedkoper toestel dat ook vorig jaar verscheen. Belangrijk om te weten is dat voor de Galaxy A6 Plus, een iets grotere krachtigere telefoon, nog geen Pie-update beschikbaar is. Ook die moet binnenkort volgen.

Meer over Android Pie en One UI

Met Android 9.0 (Pie) en One UI zijn de telefoons voorzien van de nieuwste software. De update voegt onder andere een nachtmodus toe die het display ‘s avonds warmere kleuren geeft, wat comfortabeler is voor je ogen. Eerder bracht Samsung al een Android Pie-update uit voor de Galaxy S9 en S9 Plus. De Galaxy Note 9, S8 en S8 Plus draaien inmiddels ook op Pie. Vorige week werd de Galaxy A8 (2018) van de update voorzien.

De Galaxy A9 werd eind vorig jaar uitgebracht met een adviesprijs van 599 euro, maar haal je tegenwoordig voor minder dan 400 euro in huis. De Galaxy A7 (2018), die – net als de nieuwe S10 en S10 Plus – drie camera’s aan de achterkant heeft, kost nog iets meer dan 200 euro. De Galaxy A6 is de goedkoopste telefoon van het stel en haal je voor zo’n 180 euro in huis.

Samsung Galaxy A9

Samsung Galaxy A9 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 587,44

Bekijken

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A6
Samsung Galaxy A6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu