Teaser: Samsung hint naar aankondiging Galaxy A90 op 10 april

De Samsung Galaxy S10 is pas net aangekondigd, of de fabrikant hint al naar een volgende grote onthulling. Op 10 april zegt Samsung een nieuw toestel te presenteren, waarschijnlijk de Galaxy A90.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy A90 teaser: aankondiging binnenkort

“Enter the era of live,” zo belooft Samsung in een nieuwe teaser die het bedrijf deelde op Twitter. In een bijgevoegde video wordt een ‘Galaxy Event’ beloofd op woensdag 10 april aanstaande. De video toont het silhouet van drie schermen, waarvan één met een uitgerekte beeldverhouding.

Samsung Galaxy A90 teaser

Samsung noemt geen toestel in de teaser. Volgens het doorgaans betrouwbare SamMobile gaat de fabrikant die dag de Galaxy A90 presenteren, waarvan de afgelopen weken al veel details zijn uitgelekt. Bronnen noemen het toestel een ‘betaalbaar alternatief voor de Galaxy S10′, uitgerust met vergelijkbare hardware maar een lagere prijs.

Uitschuifbare selfiecamera met randloos scherm

De Galaxy A90 zou Samsungs eerste smartphone met een compleet voorkantvullend scherm zijn. Het toestel heeft namelijk geen notch of cameragat, maar een uitschuifbare selfiecamera van 48 megapixel. Die is mogelijk zelfs omkeerbaar, zodat je hem ook kunt gebruiken voor ‘gewone’ foto’s. Achterop zitten nog drie andere camera’s, waaronder een telefotolens en groothoeklens.

De smartphone heeft naar verwachting een vingerafdrukscanner in het scherm, een krachtige Snapdragon 855-chipset en loopt op Android 9.0 (Pie). Overige specificaties zijn op moment van schrijven nog onbekend.

Galaxy M-reeks ook mogelijk

Een andere kanshebber is de Galaxy M-reeks, een nieuwe budgetserie die volgens bronnen ook in Europa gaat verschijnen. Het gaat waarschijnlijk niet om een nieuw vlaggenschip. Samsung heeft immers pas net de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e uitgebracht. Het volgende topmodel, de Galaxy Note 10, ziet waarschijnlijk pas in augustus of september het levenslicht.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.