De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Samsung werkt aan Galaxy A91 met supersnel opladen’

Thomas Haenen
27 augustus 2019, 10:53
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan Galaxy A91 met supersnel opladen’

De Samsung Galaxy A91 is mogelijk de opvolger van de Galaxy A80, zo blijkt uit een ondersteuningspagina die Samsung voortijdig online heeft gezet. Enkele specificaties zijn ook uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A91 specificaties uitgelekt

Op de Hongaarse website van Samsung zijn verschillende verwijzingen opgedoken naar een Galaxy A91, zo ontdekte Sammobile. Afbeeldingen van het toestel zijn niet op de site gevonden, wel verschillende specificaties. Zo heeft het toestel onder andere ondersteuning voor snel opladen met een 45 Watt-oplader.

Met zo’n oplaadsnelheid zitten de meeste smartphone-accu’s na slechts een half uur opladen voor ruim driekwart vol. De meeste Samsung-smartphones, waaronder de Galaxy S10, worden op dit moment nog geleverd met een 15 Watt-oplader. Enkel de onlangs verschenen Galaxy Note 10 Plus beschikt ook over ondersteuning voor 45 Watt-opladen.

samsung galaxy a50 review

Eerder deze maand verschenen enkele geruchten over de Galaxy A91-camera. Het toestel heeft volgens bronnen een primaire camera van liefst 108 megapixel achterop. Die wordt dan bijgestaan door een groothoeklens van 16 megapixel, telefotolens van 12 megapixel met 5x optische zoom en Time of Flight-camera voor bokeh-effecten en augmented reality-apps.

Wanneer de Samsung Galaxy A91 verschijnt is nog onbekend. Samsung heeft nog geen Galaxy A90 uitgebracht, maar introduceerde in april wel de Galaxy A80. Waarschijnlijk verschijnt dit nieuwe A-reeks model ook pas in 2020. Desalniettemin is het opvallend dat het toestel nu al op een Samsung-pagina terug te vinden is.

Upgrade voor Galaxy A-reeks

De Galaxy A-reeks gaat al een aantal jaren mee. Deze omvat verschillende goedkopere Android-smartphones, die ondanks de lagere prijs toch over opvallende features en een strak design beschikken. Het lijkt erop dat Samsung ook de namen vanaf volgend jaar anders gaat doen. De eerste Galaxy A5 werd opgevolgd door een Galaxy A5 (2017), dit jaar maakte Samsung er plots de Galaxy A50 van. Als de pagina van Samsung Hongarije klopt, krijgen we volgend jaar waarschijnlijk een Galaxy A51.

Dit jaar heeft Samsung de Galaxy A-reeks echter flink vernieuwd. Voor het eerst brengt Samsung ook verschillende smartphones onder de 250 euro uit in deze prijsklasse. De fabrikant biedt dit jaar liefst drie budgetopties: de Galaxy A10, Galaxy A20e en Galaxy A40. Daarnaast verkoopt Samsung in Nederland de Galaxy A50, Galaxy A70 en Galaxy A80.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A80
Samsung Galaxy A80

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu