Samsung Galaxy al 100.000 keer verkocht?

galaxyHet gaat goed met de Samsung Galaxy. Het toestel is dan wel niet in ons land te koop, maar volgens de Koreaanse website Hanooki.com zijn er in de eerste maand inmiddels al 100.000 stuks verkocht in Europa. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Het aantal van 100.000 stuks is namelijk behoorlijk wat: volgens het artikel gingen de HTC Dream, HTC Magic en HTC Hero gezamenlijk niet meer dan 80.000 keer over de toonbank in Europa. Het kan te maken hebben met iets te optimistische verslaggeving: Samsung is een Koreaans bedrijf en de website die verslag doet ook.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


AndroidFlow vraagt zich af hoeveel toestellen Samsung en HTC nu eigenlijk in totaal hebben verkocht. Laat je er een rekensommetje op los, er vanuit gaande dat er 45.000 toestellen per maand in 3 continenten worden verkocht en dat er dit jaar zo’n 20 Android-toestellen op de markt komen, dan kom je uit op zo’n 2,7 miljoen Android-toestellen die eind van het jaar in omloop zijn. De berekening is wat uit de losse pols, maar het geeft wel een idee hoe snel het kan gaan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.