Samsung Galaxy Alpha eerste smartphone in Nederland met LTE-A

Gijs Ettes
1 september 2014, 15:29
1 min leestijd
Samsung Galaxy Alpha eerste smartphone in Nederland met LTE-A
Galaxy Alpha LTE-A

De Galaxy Alpha is de eerste smartphone met ondersteuning voor 4G+ (of LTE-Advanced) in Nederland, zo heeft Samsung bekendgemaakt. De snellere variant van 4G, die een aanzienlijk hogere download- en uploadsnelheid biedt, is nog op nauwelijks plekken in Nederland beschikbaar, al zijn  KPN en Vodafone wel al bezig met de uitrol van een eigen 4G+-netwerk.  T-Mobile laat LTE-A voorlopig nog voor wat het is, maar gebruikt al veel bandbreedte in de 1800MHz-band.  Daardoor  kan de provider theoretische snelheden van rond de  150Mbps behalen.

In theorie ondersteunt de Galaxy Alpha een downloadsnelheid van 300Mbps, wat flink sneller is dan de downloadsnelheid van 75Mbps die de meeste providers nu nog bieden. Ook dit betreft overigens een theoretische downloadsnelheid: het type toestel, je locatie (binnen of buiten) en het verkeer op het netwerk zijn allemaal factoren die invloed hebben op de 4G-snelheid.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Galaxy Alpha

Galaxy Alpha reserveren

Lang gingen de geruchten dat de Galaxy Alpha volledig van metaal zou worden. Uiteindelijk heeft het toestel alleen een metalen rand, maar wel eentje die de smartphone een chique uitstraling geeft. Met een dikte van 6,7 millimeter en een gewicht van 114 gram is hij bovendien bijzonder slank.

Onder de motorkap vinden we een vlotte octacore-processor (1,8GHz quadcore-processor en 1,3GHz quadcore-processor), 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. De opslag is helaas niet uit te breiden met een geheugenkaartje. Foto`s worden geschoten met de 12 megapixel-camera en 2,1 megapixel-frontcamera.

De Galaxy Alpha is vanaf medio september verkrijgbaar voor een adviesprijs van 599 euro. Het toestel wordt beschikbaar in de kleuren Charcoal Black, Dazzling White, Frosted Gold, Sleek Silver en Scuba Blue bij onderstaande aanbieders.

Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Alpha prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Het laatste Galaxy Alpha-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu