Eindelijk: Samsung laat je straks Bixby-knop aanpassen op Galaxy S9, S8 en Note

De Bixby-knop op alle recente toptoestellen van Samsung wordt binnenkort een stuk nuttiger. Voor de Galaxy S8, Galaxy S9 en andere vlaggenschepen verschijnt een update waarmee je je eigen snelkoppeling voor de knop kiest.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy Bixby-knop aanpassen binnenkort mogelijk

De ‘Bixby Key Customization’-optie van de Galaxy S10 komt ook naar andere smartphones, zo heeft Samsung bevestigd. Daarmee kun je zelf kiezen welke app wordt geopend zodra je op de Bixby-knop drukt. Zo kun je deze knop bijvoorbeeld gebruiken als snelkoppeling voor de camera, je browser of de Google Assistent.

Wanneer deze functie precies beschikbaar is voor andere smartphones, is nog onbekend. Wel zegt Samsung expliciet dat de optie wordt uitgerold naar alle bestaande smartphones met de knop, dus ook de oudere Galaxy S8, Galaxy S9 en de Note-toestellen. Waarschijnlijk verschijnt de update enkele weken na de Galaxy S10 release, op 8 maart.

Samsung Galaxy Bixby-knop aanpassen

Bixby blijft onbemind

Bixby is de stemgestuurde assistent die Samsung in 2017 introduceerde op de Galaxy S8. De assistent neemt sindsdien een prominente plaats in op alle high-end smartphones van het bedrijf. Op de zijkant zit een knop waarmee de Bixby-app direct wordt geopend.

Echt populair is de assistent echter nog niet. Bixby is een stuk minder geavanceerd dan de Google Assistent, en werkt vooral goed met eigen apps en diensten van Samsung. Bovendien is Bixby alleen in het Engels beschikbaar. Onlangs liet Samsung ons nog weten dat een Nederlandse versie wel op de planning staat, maar waarschijnlijk pas volgend jaar verschijnt.

Daardoor roept Bixby veel frustratie op bij de gebruikers. De knop heeft immers een opvallende plek op de populairste Samsung-smartphones. Tot nu toe is het alleen mogelijk om de functionaliteit van de knop volledig uit te schakelen, zodat er niks wordt geopend als je erop drukt. Samsung blokkeerde apps van andere ontwikkelaars waarmee je zelf een snelkoppeling kan instellen. Op de Galaxy S10 voegt Samsung die optie eindelijk toe, en nu komt deze dus ook naar andere bestaande toestellen.

Lees meer nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.