De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy C-serie geeft midrangers metalen behuizing’

Jarno Stinissen
18 april 2016, 10:33
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy C-serie geeft midrangers metalen behuizing’

Het is al lang niet meer zo dat alleen high-end smartphones beschikken over een metalen behuizing. De nieuwe Galaxy C-serie van Samsung bestaat uit  robuuste midrange-toestellen  met een grotendeels metalen behuizing.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy C-serie

Die informatie is in handen gekomen van Sammobile. De Samsung Galaxy C5 wordt naar verluidt het eerste toestel van de nieuwe serie die binnenkort moet verschijnen. De smartphone beschikt  hoogstwaarschijnlijk over  een 5,2 inch-scherm dat omhuld is in een lichtmetalen behuizing, vergelijkbaar met de Galaxy A8.

Samsung Galaxy A5

Naast het bouwmateriaal zijn er ook enkele specificaties van het nieuwe toestel gelekt. Zo is er een 1,5GHz octacore-processor met een Snapdragon 617-chip aanwezig en beschikt het toestel over 4GB aan werkgeheugen, wat net zoveel is als de Galaxy S7. Het toestel draait op Android 6.0.1 (Marshmallow) met daaroverheen de Touchwiz-schil van Samsung.

Met de Galaxy A-serie beschikt Samsung al over een reeks toestellen die niet heel duur zijn, maar wel een fraai design hebben. Hiermee werd het voorbeeld van de Galaxy S6 gevolgd, het eerste vlaggenschip met een metalen behuizing. De nieuwe Galaxy C-lijn moet zich tussen de goedkopere J-serie en meer premium A-serie vestigen.

De Samsung Galaxy C5 wordt naar verwachting volgende maand in China gelanceerd, maar het is aannemelijk dat het toestel ook naar Europa komt.  Het is nog niet duidelijk wat de smartphone moet gaan kosten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu