Samsung onthult Galaxy Camera 2 met 16,3-megapixel-camera

Galaxy Camera 2Samsung heeft de Galaxy Camera 2 onthuld, de tweede compactcamera van de fabrikant die op Android (in dit geval versie 4.3) draait. De 16,3-megapixel-camera beschikt over een flinke lens met 21x optische zoom, beeldstabilisatie en een xenon-flitser. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat je ook bij weinig licht scherpe plaatjes schiet. Verder kan de camera in 1080p filmen met maximaal 30 frames per seconden. Kies je voor de lagere 512p-stand, dan kun je tot 120 frames per seconden vastleggen.

De Galaxy Camera 2 heeft twee keer zoveel werk- en opslaggeheugen aan boord. Het toestal doet het nu met 2GB RAM en 8GB opslagruimte. Dat laatste kan uitgebreid worden met een micro-sd-kaartje. Verder wordt de achterzijde van de Android-camera gedomineerd door een 4,8 inch-lcd-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Een laagje Gorilla Glass moet daarbij krassen en andere beschadigingen op het display voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy Camera 2 schermOnderhuids is de Samsung Galaxy Camera 2 verder voorzien van een 1,6GHz-quadcore-processor en een 2000 mAh-accu. In theorie kunnen gebruikers daarmee 350 foto’s maken, voordat de Android-camera weer aan de lader moet. Of dat ook geldt voor foto’s gemaakt met de xenon-flitser is onduidelijk. Er komen twee varianten van het toestel uit, zonder en met 3G.

De Galaxy Camera 2 zal volgende week te bewonderen zijn op technologiebeurs CES in Las Vegas. De adviesprijs van het apparaat zal waarschijnlijk net als zijn voorganger rond de 499 euro liggen. Wanneer de Galaxy Camera 2 in de Nederlandse en Belgische winkels ligt, is vooralsnog onbekend.

Lees meer over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.