De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de opvouwbare Samsung Galaxy Fold er van binnen uit

Erwin Vogelaar
20 april 2019, 14:11
2 min leestijd
Zo ziet de opvouwbare Samsung Galaxy Fold er van binnen uit

De nieuwe Samsung Galaxy Fold lijkt aan de buitenkant te bestaan uit twee smartphones met een scharnier er tussen. Zo ziet het toestel er aan de binnenkant uit.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Fold binnenkant in beeld

De Galaxy Fold van Samsung is een opvallend toestel. Deze vouwbare smartphone heeft maar een klein schermpje aan de buitenkant, maar na het openklappen komt er een groot scherm tevoorschijn. Hoe werkt dat allemaal aan de binnenkant? Foto’s van de onderdelen zijn opgedoken via Weibo. Het originele bericht is inmiddels echter verwijderd.

samsung galaxy fold binnenkant

Veel moderne smartphones zien er grotendeels hetzelfde uit, zowel aan de binnen- als buitenkant. Daarom is het leuk om te zien hoe de Galaxy Fold eruit ziet als je de al opvallende buitenkant verwijdert.

Een van de opvallendste onderdelen is de scharnier, dat het scherm vouwt. Deze bestaat uit vijf verschillende onderdelen. De plaatser van de foto’s schreef erbij dat dit scharnier heel precies geplaatst moet worden, omdat het scherm anders wordt beschadigd. Tijdens de ontwikkeling van het toestel zou dit scharnier vaak opnieuw ontworpen zijn. Het scherm zelf wordt beschreven als zacht “als rubber”.

samsung galaxy fold binnenkant

In de Galaxy Fold zijn twee accu’s geplaatst van verschillende vormen. De twee helften van het toestel communiceren met elkaar via dikke kabels tussen de bewegende onderdelen van het scharnier.

Meer over de Galaxy Fold

Wij hebben de nieuwe smartphone al eventje in handen gehad. Onze ervaringen lees je in onze Samsung Galaxy Fold preview. Journalisten in de Verenigde Staten zijn al wat langer aan het vouwen, maar bij meerdere testers bleek het scherm al na enkele dagen stuk te gaan.

Samsung onderzoekt de problemen, maar stelt de release van de smartphone nog niet uit. De Galaxy Fold is vanaf 26 april te pre-orderen. Vanaf 3 mei is het toestel verkrijgbaar met een adviesprijs van 2020 euro.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu