‘Samsung Galaxy Fold-opvolger is vierkanter en goedkoper’

Wouter Nijsen
3 september 2019, 16:33
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Fold-opvolger is vierkanter en goedkoper’

Samsung zou werken aan een opvolger van de Galaxy Fold, die mogelijk begin volgend jaar wordt aangekondigd. Het toestel zou vouwen als een soort klaptelefoon, een vierkanter ontwerp hebben en goedkoper zijn dan de eerste Fold.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Fold-opvolger mogelijk op komst

Bloomberg schrijft dat Samsung werkt aan een opvouwbare smartphone met een scherm van 6,7 inch, wat kleiner is dan het scherm van de Galaxy Fold (7,3 inch). De smartphone zou een horizontale vouwlijn hebben en daardoor lijken op een ‘clamshellsmartphone’. Het toestel moet vooral vierkanter worden dan de Galaxy Fold, die een rechthoekig ontwerp heeft.

Nieuwe Samsung Galaxy Fold release

Waar de Fold een inkeping aan de rechterbovenhoek heeft voor de selfiecamera, zou deze bij de opvolger verwerkt zitten in het gaatje in het scherm. Dit kennen we van de Galaxy S10– en Note 10-telefoons, die ook een gat in het display hebben voor de frontcamera. De smartphone heeft daarnaast twee camera’s die aan de achterkant zitten als je de telefoon open hebt geklapt, en als frontcamera’s fungeren als het toestel is dichtgeklapt.

Release van Galaxy Fold

De vierkante Galaxy Fold-opvolger moet begin volgend jaar verschijnen, maar dit zou wel afhankelijk van het succes van Samsungs eerste opvouwbare smartphone. De Galaxy Fold zou oorspronkelijk begin mei verschijnen, maar werd uitgesteld nadat het scherm bij veel reviewers al direct kuren vertoonde. De problemen werden veroorzaakt door een beschermend laagje plastic op het scherm, dat voor een screenprotector werd aangezien. Het verwijderen van dit laagje plastic zorgde voor grote problemen.

Samsung zou de problemen van de opvouwbare telefoon hebben opgelost en van plan zijn ‘m deze maand uit te brengen. Mogelijk vertelt het bedrijf hier meer over tijdens IFA 2019, de technologiebeurs die deze week van start gaat in Berlijn. Het is onduidelijk of en wanneer de Galaxy Fold in Nederland wordt uitgebracht.

Volg het laatste nieuws over Samsung

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu