De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Bevestigd: opvouwbare Galaxy Fold komt naar Nederland, adviesprijs torenhoog

Thomas Haenen
25 maart 2019, 11:53
2 min leestijd
Bevestigd: opvouwbare Galaxy Fold komt naar Nederland, adviesprijs torenhoog

De eerste opvouwbare smartphone is over iets meer dan een maand al in Nederland verkrijgbaar. Vanaf 26 april is de Samsung Galaxy Fold te pre-orderen. Goedkoop wordt de smartphone in ieder geval niet.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Fold pre-order start op 26 april

De Samsung Galaxy Fold is vanaf 3 mei in Nederland te koop en heeft een adviesprijs van 2000 euro. Het toestel is vanaf die dag verkrijgbaar in veel Europese landen, waaronder ook België en Duitsland. Deze datum werd al eerder genoemd voor een Europese release, maar Samsung heeft vandaag bevestigd dat de Fold ook in Nederland verschijnt.

Pre-orders zijn vanaf 26 april beschikbaar bij verschillende webwinkels en providers, waaronder die van Samsung zelf. Het toestel komt in de kleuren zilver, zwart, groen en blauw. Bij aankoop van de Samsung Galaxy Fold krijg je de draadloze Galaxy Buds gratis, en een Kevlar-hoesje om het toestel te beschermen. Tevens worden alle reparatiekosten bij schade het eerste jaar na aankoop vergoed.

Samsung Galaxy Fold pre-order

Waarschijnlijk is die gratis reparatie hard nodig. Omdat de Samsung Galaxy Fold over een buigbaar scherm beschikt, zit er geen beschermend Gorilla Glass op. Daardoor is de behuizing veel krasgevoeliger dan andere moderne smartphones. Bronnen beweren dat er na een paar maanden bovendien een zichtbare vouwlijn in het scherm zit, al is nog onduidelijk of Samsung dat probleem voor de release weet te verhelpen.

Duurste Samsung-smartphone van 2019

Deze stevige adviesprijs maakt de Fold veruit de duurste Samsung-smartphone van het moment. Alleen de Galaxy S10 Plus komt in de buurt. Daarvan verkoopt Samsung een speciale variant met 1TB opslagruimte voor 1599 euro. Opvouwbare smartphones zijn simpelweg erg prijzig te maken. Ook de flexibele Huawei Mate X gaat naar verwachting meer dan 2000 euro kosten als hij later dit jaar in Europa verschijnt.

De Galaxy Fold heeft een 4,6 inch-scherm op de voorkant, en een 7,3 inch-display aan de binnenkant dat opengevouwen kan worden. Achterop zitten dezelfde drie camera’s als de gewone Galaxy S10. De Samsung Galaxy S10Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e zijn al sinds begin maart in Nederland verkrijgbaar, met een adviesprijs die begint bij 749 euro.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu