De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Samsung lost Galaxy Fold-problemen op, opvouwbare smartphone verschijnt snel’

Thomas Haenen
16 mei 2019, 9:46
2 min leestijd
‘Samsung lost Galaxy Fold-problemen op, opvouwbare smartphone verschijnt snel’

Samsung heeft de opvouwbare Galaxy Fold nog niet opgegeven. De smartphone krijgt binnenkort een tweede kans met verschillende aanpassingen die ‘m net wat steviger moeten maken.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Fold problemen opgelost’

De fabrikant zelf heeft de plannen nog niet bevestigd, maar volgens het Koreaanse Yonhap News is de Galaxy Fold mogelijk vanaf juni al te koop. De opvouwbare smartphone zou oorspronkelijk begin mei in Nederland verschijnen, maar de releaseplannen werden op het laatste moment geschrapt. Reviewers gaven namelijk aan dat het scherm soms erg snel de geest gaf. Die problemen zijn volgens Yonhap News nu voor een groot deel opgelost.

Om de klachten aan te pakken, heeft Samsung het toestel onder andere voorzien van een verbeterde, niet-verwijderbare screen protector. Op veel smartphones kun je het dunne plastic laagje op het beeld direct verwijderen, iets wat veel Galaxy Fold-gebruikers dan ook direct deden. Op de Fold was dit plastic laagje echter de enige bescherming van het touchscreen, en zorgt het verwijderen voor problemen. Er is immers nog geen opvouwbaar Gorilla Glass.

Samsung Galaxy Fold problemen opgelost

Op de verbeterde Galaxy Fold kan het plastic laagje daarom niet meer verwijderd worden. Waarschijnlijk loopt het door in de hoeken, en heeft Samsung een duidelijkere waarschuwing toegevoegd dat gebruikers de schermlaag niet mogen verwijderen.

Kleinere kier

Daarnaast heeft Samsung het gat tussen de kier en het scherm weggewerkt. Tijdens het open- en dichtvouwen van het scherm ontstond er een klein gaatje rond de kier, waar vervolgens makkelijk zand of stof in kon komen. Dat stof zorgde vervolgens al snel voor problemen.

Volgens de bron test Samsung het nieuwe Galaxy Fold-ontwerp op dit moment intern op problemen. Verlopen die tests goed, dan maakt het bedrijf zeer binnenkort plannen voor een nieuwe release bekend. Mogelijk is het toestel zelfs al vanaf volgende maand alsnog te koop. Samsung zelf houdt de kaken stijf op elkaar totdat alles zeker is, maar daar heeft het bedrijf een goede reden voor. “We geloven dat Samsung de releasedatum nog niet heeft bevestigd omdat het een nieuwe licentie nodig heeft voor het aangepaste product, in elk land waar het toestel wordt uitgebracht,” aldus Yonhap News.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Yonhap News
Bron afbeelding: Marques Brownlee
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu