Samsung brengt opvouwbare Galaxy Fold niet in Nederland uit – update

Wouter Nijsen
5 september 2019, 9:24
2 min leestijd
Samsung brengt opvouwbare Galaxy Fold niet in Nederland uit – update

Na de Galaxy Fold te hebben verbeterd, brengt Samsung de opvouwbare smartphone opnieuw uit. Het apparaat verschijnt eerst in Zuid-Korea en het is nog onduidelijk of en wanneer de release in de Benelux plaatsvindt.

Lees verder na de advertentie.

Update (12.05 uur): de Samsung Galaxy Fold wordt niet in Nederland uitgebracht, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan Tweakers en Bright. “Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien.” De smartphone verschijnt op 18 september wel in Duitsland en Frankrijk.

Samsung Galaxy Fold release in Zuid-Korea

Toen de Galaxy Fold een aantal maanden geleden werd uitgebracht, kwamen snel problemen aan het licht. De Galaxy Fold zou oorspronkelijk begin mei verschijnen, maar werd uitgesteld nadat het scherm bij veel reviewers direct kuren vertoonde.

De problemen werden veroorzaakt door een beschermend laagje plastic op het scherm, dat voor een screenprotector werd aangezien. Het verwijderen van dit laagje plastic zorgde voor grote problemen.

Bij de verbeterde Galaxy Fold loopt dit beschermende laagje plastic door tot de randen van de telefoon, wat ervoor moet zorgen dat gebruikers ‘m niet van het scherm af halen. Daarnaast is de behuizing beter beschermd tegen stof en ander vuil en is het scherm steviger gemaakt.

De Galaxy Fold is vanaf morgen (6 september) verkrijgbaar in Zuid-Korea en komt daarna naar Frankrijk, Duitsland, Singapore, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Of en wanneer andere landen – zoals Nederland en België – volgen, is onduidelijk. Ook de prijs van het toestel wordt niet door Samsung genoemd.

Meer over de Galaxy Fold

De Galaxy Fold heeft een 4,6 inch-scherm op de voorkant, en een 7,3 inch-display aan de binnenkant dat opengevouwen kan worden. Achterop zitten dezelfde drie camera’s als de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus. Het opvouwbare toestel beschikt ook over een 4380 mAh-accu met ondersteuning voor snelladen en draait op Android 9.0 (Pie) met Samsungs OneUI-software.

De Galaxy Fold zou oorspronkelijk op 3 mei in Nederland verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 2020 euro. Android Planet publiceerde eerder dit jaar een preview van de Fold voordat de problemen met de smartphone bekend werden. Zodra er meer bekend is over een eventuele release in de Benelux, dan lees je het natuurlijk hier.

het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: Samsung, Tweakers, Bright
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu