Journalisten: scherm van Galaxy Fold al binnen enkele dagen kapot

Michel van 't Klaphek
17 april 2019, 21:06
2 min leestijd
Journalisten: scherm van Galaxy Fold al binnen enkele dagen kapot

De Galaxy Fold haalt alle krantenkoppen, maar niet in positieve zin. Meerdere journalisten die de opvouwbare Samsung momenteel testen, melden dat het scherm binnen enkele dagen al kapot is.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Fold-scherm binnen 2 dagen kapot’

De Galaxy Fold ligt nog niet in de winkels, maar enkele techjournalisten hebben de bijzondere smartphone nu al in gebruik. Hun bevindingen zijn op z’n zachtst gezegd niet positief. Het scherm van de Galaxy Fold blijkt bij meerdere reviewers namelijk binnen enkele dagen kapot te gaan.

Samsung Galaxy Fold schermproblemen Brownlee

Zo zegt Mark Gurman van Bloomberg dat het scherm helemaal defect is en niet meer reageert op aanrakingen. ‘Ik weet niet of anderen ook last hebben van dit probleem’. Het testexemplaar van The Verge vertoont ook kuren. Wanneer je de Fold in tabletmodus gebruikt, flikkert de linkerkant van het scherm.

YouTuber Marques Brownlee haalde het plastic laagje van het toestel af, waarna het scherm begon te barsten. In een tweet geeft hij aan dit dus geen screenprotector is, maar een beschermlaag. ‘Verwijder deze niet’, aldus Brownlee. Tot slot meldt ook Steve Kovach van CNBC dat het scherm blijft flikkeren, net als het testexemplaar van The Verge.

Verschillende schermproblemen

Zowel Gurman als Brownlee hebben aan de beschermlaag gezeten, wat dus overduidelijk niet de bedoeling is. The Verge wijt het probleem aan een barstje wat midden op het scherm begon, maar later doorliep naar de rest van het display. Uiteindelijk barstte hierdoor het hele paneel. Bij het testexemplaar van CNBC lijken de problemen spontaan te zijn begonnen: de website heeft geen verklaring voor het defecte scherm.

Samsung Galaxy Fold scherm kapot Kovach

Samsung zelf heeft nog niet op de ontstane heisa gereageerd. We kunnen daarom momenteel nog weinig zeggen over de oorzaken van het probleem, of hoeveel exemplaren er last van hebben. Wel lijkt het erop dat de problemen van Brownlee en Gurman te maken hebben met de verwijderde beschermlaag. Dit verklaart echter niet het flikkerende scherm van The Verge’s testexemplaar, omdat zij dit laagje plastic hebben laten zitten.

Het is nog onduidelijk of de Galaxy Fold schermproblemen roet in het eten gooien van de aankomende release. Journalisten ontvangen vaak testexemplaren, dus misschien zijn de problemen verholpen in de uiteindelijke versie. Hoe dan ook is het geen goede reclame voor een peperdure smartphone.

Meer over de Samsung Galaxy Fold

In onze Samsung Galaxy Fold preview hadden wij geen last van schermproblemen. We hebben het toestel echter niet uitgebreid kunnen testen, maar mochten er slechts eventjes mee aan de gang. De Nederlandse Galaxy Fold pre-order begint op 26 april, waarna het toestel vanaf 3 mei in de winkels ligt. De opvouwbare Samsung is met zijn adviesprijs van 2020 euro gigantisch duur.

Blijf op de hoogte over de Samsung Galaxy Fold-schermproblemen door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of door de gratis Android Planet-app te downloaden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu