De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung-baas: ‘Geef ons iets meer tijd voor de Galaxy Fold’

Dennis de Vries
2 juli 2019, 11:56
2 min leestijd
Samsung-baas: ‘Geef ons iets meer tijd voor de Galaxy Fold’

De Galaxy Fold laat nog iets langer op zich wachten. Volgens Samsung-baas DJ Koh wordt het opvouwbare toestel volop getest, maar een lanceerdatum kan hij niet geven.

Lees verder na de advertentie.

‘In verlegenheid gebracht’

Volgens de CEO van Samsung is het bedrijf enorm in verlegenheid gebracht door het debacle rond de Samsung Galaxy Fold. Hij neemt persoonlijk de schuld op zich: “Ik geef toe dat ik wat gemist heb, we zijn nu aan het herstellen.” Die uitspraken deed de CEO van de elektronicagigant tijdens een bespreking van de situatie met een select groepje media op het hoofdkantoor van Samsung. Nieuwssite The Independent was daarbij.

Koh geeft aan dat de Samsung Galaxy Fold momenteel volop getest wordt. Er zijn volgens hem 2000 toestellen die momenteel ‘in alle aspecten’ uitgeprobeerd worden. Koh: “We hebben de problemen gedefinieerd. Aan sommige dingen hadden we nog niet eens gedacht, maar dankzij onze testers is er nu een proef met een groot volume aan toestellen bezig.”

Meer opvouwbare Samsung-smartphones

Meer tijd nodig voor Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold had eigenlijk eind april in de verkoop moeten gaan. Dit werd echter op het laatste moment uitgesteld toen journalisten problemen ontdekten met het buigbare beeldscherm. De lanceerdatum van het toestel werd tot nader order opgeschoven. Koh bevestigt dat het toestel wel degelijk uitkomt, maar wil niet zeggen wanneer dat wordt: “Als de tijd rijp is, gun ons iets meer tijd.”

Samsung’s marketingbaas Stephanie Choi legde in dezelfde bijeenkomst de schuld bij de ambitie van het bedrijf om constant te innoveren: “De filosofie van ons merk is ‘doe wat je niet kunt’. Wij maken wat niet gemaakt kan worden, we doen wat niet gedaan kan worden. Dit probleem met de Galaxy Fold is helaas soms onderdeel van dat proces.”

Opvouwbare toestellen werden begin dit jaar met veel bombarie gepresenteerd. Samsung zou de eerste grote fabrikant zijn die er een op de markt zou brengen, maar deze lancering werd vooralsnog geschrapt. Huawei, dat zou volgen met de opvouwbare Mate X, stelde daarop ook de lancering uit. Dit toestel moet rond september verkrijgbaar zijn.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: Marques Brownlee
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu