De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video: zo ziet opvallende vouwlijn van de Samsung Galaxy Fold er uit

Thomas Haenen
20 maart 2019, 11:04
2 min leestijd
Video: zo ziet opvallende vouwlijn van de Samsung Galaxy Fold er uit

De Samsung Galaxy Fold is al vanaf volgende maand te koop in sommige landen, maar tot nu toe mocht vrijwel niemand hem proberen. Een video waarop de vouwlijn zichtbaar is, vertelt ons misschien waarom.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Fold-video toont vouwlijn

Het opvouwen van de Galaxy Fold is geen naadloze ervaring, zo blijkt uit een hands-on video met het toestel. Daarin is vrij duidelijk te zien dat er een vouwlijn zit midden in het scherm. Deze lijn in het midden waar de scharnier zit is wat donkerder dan de rest van het beeld en ligt wat dieper.

Deze vouwlijn lijkt vooral op te vallen als het beeld donker is, en onder een bepaalde hoek bekeken wordt. In de video is hij namelijk niet altijd zichtbaar. Het vouwen zelf gaat wel soepel: de YouTuber weet de Galaxy Fold makkelijk en snel open en dicht te klappen.

Geruchten dat Samsung problemen had met de zichtbare vouwlijn, doken eerder deze maand al op. Volgens een bron van Bloomberg wordt deze zichtbaar nadat je de Galaxy Fold zo’n 10.000 keer open vouwt. Dat klinkt veel, maar klap je het toestel honderd keer per dag open, dan zie je die vouw dus al na iets meer dan drie maanden.

Prototype of definitief model

Binnen Samsung wordt er nu nog hard gewerkt om die vouw minder zichtbaar te maken. Het bedrijf overweegt om klanten een gratis vervangend scherm aan te bieden, mocht het probleem niet voor de release opgelost worden. Het is nog niet duidelijk of het toestel in de video een prototype is, en hoe vaak het scherm al omgevouwen is. De bron zegt niet of het toestel net uit de doos komt, of al maanden als demomodel wordt gebruikt.

De Samsung Galaxy Fold is vanaf dit voorjaar ook in Nederland verkrijgbaar. Een Nederlandse adviesprijs voor de smartphone is nog onbekend, maar ligt vermoedelijk zo rond de 2000 euro. De gewone Samsung Galaxy S10Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e zijn al sinds begin maart in Nederland verkrijgbaar, met een adviesprijs die begint bij 749 euro.

Volg het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu