Benchmarktest verraadt specs Samsung Galaxy Grand 3

Wouter Nijsen
4 november 2014, 14:29
1 min leestijd
Benchmarktest verraadt specs Samsung Galaxy Grand 3
Samsung Galaxy Grand 3

Je was ‘m wellicht een beetje uit het oog verloren, maar Samsung komt binnenkort met een  derde versie uit de Galaxy Grand-serie. Veel was er nog niet bekend over het nieuwe toestel, maar dankzij een benchmarkttest van GFXBench weten we wel al over welke specs de Galaxy Grand 3 zal beschikken. Het midrange toestel krijgt onder andere een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Verder wordt het toestel aangestuurd door een 64-bits 1,2GHz quadcore-processor, gebaseerd op de Snapdragon 410-chipset. In de benchmarktest komt  ook naar voren dat het toestel standaard op Android 4.4.4 (KitKat) draait, al verwachten we dat de Grand 3 op termijn ook een Android Lollipop update ontvangt. Het is nog niet bekend of en wanneer het toestel in Europa verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Grand 3 heeft midrange specs

Galaxy Grand 3 specs

Het scherm van de Samsung Galaxy Grand 3 is een klein slag groter dan dat van  zijn voorganger, die over een 5,25 inch-scherm beschikt. Onderhuids is er bovendien 1,5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte aanwezig. Dankzij de Adreno 306-gpu moet ook gamen met de Galaxy Grand 3  geen probleem zijn.

De benchmark  onthult  verder  dat van het totale aantal opslagruimte ongeveer 12GB vrij is, naast de 4GB die door Android en TouchWiz in beslag genomen wordt. De grootste verbetering ten opzichte van de Galaxy Grand 2 zijn echter de twee camera’s van het nieuwe toestel. Waar zijn voorganger de beschikking heeft  over camera’s met respectievelijk 8 en 1,9 megapixels, schiet de Grand 3 foto’s met een 13 megapixel- en een  5 megapixel-camera. Beide camera’s schieten video’s in 1080p.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Grand 3
Samsung Galaxy Grand 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu