Samsung maakt 2016-editie van goedkope Galaxy J1

Gijs Ettes
12 januari 2016, 10:33
1 min leestijd
Samsung maakt 2016-editie van goedkope Galaxy J1

Een tijdje geleden doken al beelden van de Galaxy J1 (2016) op en nieuwe renders lijken het bestaan van het budgettoestel te bevestigen. De Samsung-smartphone zou een groter scherm en iets betere specs krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy J1 2016-editie lekt uit

Waar de eerste Galaxy J1, die begin vorig jaar werd uitgebracht, nog over een 4,3 inch-scherm en een dualcore-processor beschikte, lijkt zijn opvolger over iets betere hardware te beschikken. Volgens de laatste berichten groeit de schermgrootte naar 4,5 inch, maar blijft de resolutie met 800 bij 480 pixels gelijk. De Galaxy J1 (2016) wordt aangedreven door een Exynos 3457-chip met een quadcore-processor en 1GB RAM. Vooral dat laatste is een flinke stap voorwaarts ten opzichte van de vorige Galaxy J1, die slechts 512MB RAM had.

Uit de doos moet de J1 draaien op Android 5.1 (Lollipop), al lijkt het aannemelijk dat de smartphone minstens één update krijgt. Of dat ook gelijk Android Marshmallow wordt, is onduidelijk. Ook over de overige specs, prijs en releasedatum is nog niets bekend. Naar verwachting verschijnt de nieuwe J1, net als zijn voorganger, in het eerste kwartaal. Bovenstaande renders wijzen erop  dat een officiële onthulling waarschijnlijk niet lang meer op zich laat wachten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy J1
Samsung Galaxy J1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu