Samsung lanceert smartphone met prehistorische specificaties

Jarno Stinissen
9 maart 2016, 14:11
1 min leestijd
Samsung lanceert smartphone met prehistorische specificaties

Samsung windt er geen doekjes om. Met de Galaxy J1 Mini lanceert het bedrijf een nieuw budgettoestel dat er qua design alleraardigst uitziet, maar beschikt over haast prehistorische specificaties.

Lees verder na de advertentie.

Opvallende specificaties

Het compacte toestel (121,6 bij 63,1 bij 10,8 millimeter) heeft  een 4 inch-tft-scherm  met een  niet een al te hoge resolutie van 800 bij 480 pixels;  ideaal om Youtube-video’s te bekijken in niet-HD. Een 1,2GHz quadcore-processor zorgt voor de aandrijving en wordt bijgestaan door slechts 768MB RAM.  Stevig multitasken is met dit toestel nagenoeg onmogelijk.

Standaard draait de  Galaxy J1 Mini op  Android 5.1 Lollipop. Verder is er een bescheiden 1500 mAh-accu aan boord en 8GB opslag. Dat is uitbreidbaar door middel van een micro-sd-kaartje tot 128GB, wat het toestel wel geavanceerder maakt dan de Galaxy S6. Qua camera is de smartphone bescheiden: aan de achterkant is een 5 megapixel-camera aanwezig. Wie selfies wil schieten, moet het doen met de vga-frontcamera.

samsung galaxy j1 mini

De Galaxy J1 Mini komt vooralsnog alleen uit in de Filipijnen voor een onbekende prijs. Of er een release in Europa komt is nog niet zeker, maar de vraag is wie daar op zit te wachten. Het toestel heeft weliswaar dualsim-ondersteuning, maar mobiel internetten kan alleen via 3G. De Galaxy J1 Mini komt gelijktijdig met de Galaxy J1 (2016), waarvan ook nog onduidelijk is of hij naar de Benelux komt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu