Uitgelekte Galaxy J2 (2018)-specs wijzen op nieuw instapmodel

Thomas Haenen
22 december 2017, 9:50
2 min leestijd
Uitgelekte Galaxy J2 (2018)-specs wijzen op nieuw instapmodel

Bij Samsung draait het niet alleen om de vlaggenschepen. Galaxy J2 (2018)-specificaties en foto’s zijn uitgelekt, een nieuw instapmodel met zwakkere hardware.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy J2 (2018) specificaties uitgelekt

De Samsung Galaxy J-serie bestaat uit verschillende goedkope smartphones. Het zijn toestellen met degelijke designs en hardware die verre van indrukwekkend is. Dit jaar verschenen in deze serie al onder andere de Galaxy J3 en Galaxy J5, maar Samsung bereidt zich al voor op de line-up voor 2018. De eerste beelden van de Galaxy J2 (2018) zijn uitgelekt via WinFuture.

Het design maakt al direct duidelijk dat het om een goedkope smartphone gaat. Het 5 inch-scherm op de voorkant wordt omringd door aanzienlijke randen. Daarmee is de Galaxy J2 (2018) ver verwijderd van de randloze Galaxy S8 die eerder dit jaar verscheen. Het scherm heeft tevens een lage resolutie van 960 bij 540 pixels. Wel gebruikt Samsung amoled-beeld, redelijk uniek in deze prijsklasse. Amoled biedt helderder, kleurrijker beeld dan de lcd-schermen van de meeste concurrenten.

Samsung Galaxy J2 (2018) specificaties

Ook qua overige hardware is het toestel karig uitgerust. Het toestel heeft achterop een 8 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. Wel zijn beide uitgerust met een led-flitser. Het geheel wordt aangestuurd door een Snapdragon 425-chipset, met vier cores van 1,4 GHz en 1,5GB werkgeheugen. Ook is er 16GB werkgeheugen aanwezig. Dat is krachtig genoeg voor beginnende gebruikers, maar zal vermoedelijk soms voor kleine haperingen zorgen.

Verouderde software

Teleurstellend genoeg loopt de Galaxy J2 (2018) nog wel op Android 7.1 (Nougat), een inmiddels bijna anderhalf jaar oude versie van Android. Het is onbekend of het toestel bijgewerkt wordt naar Android Oreo. Hierdoor ben je als Galaxy J2-koper eigenlijk al direct opgezadeld zit met verouderde software.

Het toestel is vanaf begin januari verkrijgbaar in verschillende opkomende landen, waaronder Rusland. Daar wordt het toestel verkocht voor omgerekend zo’n 115 euro. Het is nog onbekend of de smartphone ook in Nederland verschijnt. Aangezien eerdere Galaxy J-smartphones hier wel verschenen, is de kans daarop groot.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu