De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de betaalbare Galaxy J6 en J8 met randloos scherm en dubbele camera

Michel van 't Klaphek
21 mei 2018, 19:33
2 min leestijd
Dit zijn de betaalbare Galaxy J6 en J8 met randloos scherm en dubbele camera

Samsung heeft twee nieuwe telefoons gepresenteerd: de Galaxy J6 en Galaxy J8. Je kunt deze toestellen het beste zien als goedkopere varianten van de A6 en A6 Plus, die al eerder verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy J6 en J8 gepresenteerd: dit moet je weten

De J6 en J8 hebben bijvoorbeeld geen metalen behuizing, maar een plastic jasje. Beide toestellen draaien op Android 8.0 Oreo en het is nog niet bekend of ze ook in Nederland uitkomen.

Galaxy J6: compacte alleskunner

De Samsung Galaxy J6 heeft een 5,6-inch voorkantvullend scherm met resolutie van 1480 x 720 pixels. Boven het scherm zit een 8 megapixel-camera, terwijl de hoofdcamera op de achterkant over 13 megapixels beschikt. Hier tref je eveneens een vingerafdrukscanner.

Samsung-Galaxy-J6-voorkant

De J6 wordt aangestuurd door een Exynos 7870-chipset met 3GB werkgeheugen en 32GB uitbreidbare opslag. Het toestel is daarmee snel genoeg voor alledaags gebruik, maar geen krachtpatser. Je kunt ook voor de uitgebreidere versie gaan die over respectievelijk 4 en 64GB beschikt. De 3000 mAh-accu zorgt ervoor dat het toestel ruim een dag meegaat.

Samsung Galaxy J8: dubbele camera en Snapdragon-chip

De Samsung Galaxy J8 is identiek aan de A6 Plus, op twee dingen na. Ten eerste heeft de selfie-camera 16 megapixels aan resolutie, tegenover de 24-megapixels van de A6 Plus. Ten tweede is de behuizing van plastic, en niet van metaal.

De Galaxy J8 heeft een 6-inch scherm met smalle randen, door Samsung ‘Infinity Display’ genoemd, en eveneens een resolutie van 1480 bij 720 pixels. De dubbele camera op de achterkant beschikt over resoluties van 16 en 5 megapixels. Dankzij de dubbele lenzen kun je bokeh-foto’s maken, waarbij de achtergrond wazig is terwijl de voorgrond juist scherp wordt weergeven.

Samsung-Galaxy-J6-J8

Ook biedt de achterkant plaats aan een vingerafdrukscanner. Onder de motorkap beschikt de J8 over een Snapdragon 450-chip, 4GB RAM-geheugen en 64GB uitbreidbare opslag. De 3500 mAh-accu zorgt ervoor dat het toestel met gemak een dag meegaat.

Adviesprijzen en release

De toestellen komen eerst in India uit, en het is nog onbekend of ze ook in Nederland in de schappen komen te liggen. Tot nog toe brengt Samsung qua J-toestellen enkel de J3 (2017) en J7 (2017) in ons land uit. Omgerekend kosten de J6 en J8 respectievelijk 180 en 240 euro. Samsung richt zich met name op de jongere generatie, en brengt de smartphones daarom in verschillende kleuren uit.

Weten of de J6 en J8 naar Nederland komen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of download de Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy J6
Samsung Galaxy J6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu