De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Samsung presenteert goedkope Galaxy M-reeks met grote accu’s binnenkort

Thomas Haenen
14 januari 2019, 10:53
2 min leestijd
Samsung presenteert goedkope Galaxy M-reeks met grote accu’s binnenkort

Samsung breidt zijn budgetassortiment later deze maand uit met de Galaxy M10, M20 en M30. Deze goedkope Android-smartphones krijgen grote accu’s en lage prijzen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy M-serie release bevestigd

Geruchten over de Samsung Galaxy M-reeks zoemen al een tijdje rond, maar een Indiase topman heeft de aanstaande release nu bevestigd. In gesprek met Reuters bevestigt Samsung dat de drie eerste Samsung Galaxy M-smartphones vanaf eind januari in India verkrijgbaar zijn. Ze worden binnenkort onthuld, maar veel details zijn al gelekt.

De Samsung Galaxy M10, Galaxy M20 en Galaxy M30, zoals de toestellen volgens de topman heten, zullen in India exclusief via Amazon en de webwinkel van de fabrikant worden verkocht. Grote rivalen Xiaomi en Oppo hebben eenzelfde verkoopstrategie in India.

Samsung Galaxy M-serie release

Samsung hoopt met het nieuwe drietal beter te concurreren met deze bedrijven. Goedkope budgetsmartphones veroveren steeds meer marktaandeel in India schrijft Reuters, en Samsung heeft daar tot nu toe nog geen goed antwoord op.

De Galaxy M-reeks moet dat antwoord zijn: de goedkoopste Galaxy M10 heeft waarschijnlijk een adviesprijs van omgerekend 120 euro, oplopend tot 250 euro voor de M30. De goedkoopste Samsung-smartphone van dit moment, de Galaxy J4 Plus, had bij zijn release nog een adviesprijs van 189 euro.

Grote accu, snel opladen, kleine notch

Samsung richt zich met de drie smartphones op een jongere doelgroep, zo claimt de topman. Ze worden uitgerust met grote accu’s, ondersteuning voor snel opladen, en een selfiecamera verstopt in een kleine notch bovenaan het scherm. Vooral de Galaxy M20 heeft een grote accu: verschenen specificaties suggereren een capaciteit van 5000 mAh. Dat zou genoeg moeten zijn voor twee dagen zonder opladen.

Hoewel de smartphones gericht zijn op opkomende markten, verschijnen ze later dit voorjaar waarschijnlijk ook in Nederland. Eind vorig jaar beweerden bronnen dat Samsung van plan is om de drie toestellen onder andere in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te verkopen. Waarschijnlijk horen we daar meer over als Samsung het drietal daadwerkelijk aankondigt.

Lees meer nieuws over Samsung

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu