‘Dit is de Galaxy M30, nieuwe budgetsmartphone van Samsung met flinke accu’

Thomas Haenen
4 januari 2019, 9:41
1 min leestijd
‘Dit is de Galaxy M30, nieuwe budgetsmartphone van Samsung met flinke accu’

Het gerucht gaat dat Samsung zijn assortiment binnenkort uitbreidt met de Galaxy M-reeks. Deze bestaat uit verschillende goedkope Android-smartphones met grote accu’s. Specificaties en een conceptafbeelding van de Galaxy M30 zijn nu uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy M30 specificaties uitgelekt

De Samsung Galaxy M30 wordt het duurste model van de budgetreeks, en is daarom uitgerust met een groot scherm en een flinke accu. Het onaangekondigde toestel heeft een 6,4 inch-scherm met een full hd-resolutie van 2220 bij 1080 pixels, zo claimt AllAboutSamsung. Dat scherm vult vrijwel de hele voorkant, met alleen bovenin het beeld een kleine inkeping voor de selfiecamera.

Ook krijgt de Galaxy M30 een flinke accu met een capaciteit van 5000 mAh. Dat is bijna twee keer zoveel als de accucapaciteit die normaal in de smartphones van Samsung zit. Voor de meeste gebruikers zou het genoeg moeten zijn om de M30 twee dagen zonder opladen te gebruiken.

Samsung Galaxy M30-specificaties

Hoewel de render die AllAboutSamsung deelt slechts twee camera’s achterop toont, beweren bronnen dat de M30 er drie heeft. Eén primaire sensor van 13 megapixel, aangevuld met twee 5 megapixel-camera’s. Voorop zit een selfiecamera van 16 megapixel. Overige specificaties, zoals de chip, werkgeheugen en opslagruimte, zijn nog onbekend.

Goedkope smartphones Samsung worden beter

Met de nieuwe reeks hoopt Samsung waarschijnlijk een beter alternatief te bieden voor andere budgetsmartphones. De goedkoopste smartphone van Samsung is nu nog de Galaxy J4, terwijl je voor vrijwel dezelfde prijs ook een krachtigere, completere Huawei P Smart (2018) of de Xiaomi Mi A2 koopt.

Hoeveel de Samsung Galaxy M30 precies gaat kosten is nog onbekend. Gezien de specificaties lijkt een adviesprijs tussen de 200 en 300 euro waarschijnlijk. De Galaxy M20, die eerder al uitlekte, zit daar dan weer een paar tientjes onder.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu