De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung: “Galaxy Nexus design houdt rekening met Apple-patenten”

Redactie
20 oktober 2011, 15:00
1 min leestijd
Samsung: “Galaxy Nexus design houdt rekening met Apple-patenten”
Samsung: "Galaxy Nexus design houdt rekening met Apple-patenten"

De president van de mobiele divisie van Samsung, Shin Jong-kyun, heeft laten weten dat de Galaxy Nexus ontworpen is met de patenten van Apple in het achterhoofd. Het designteam heeft zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat geen Apple-patenten worden geschonden. Shin liet tevens weten dat Samsung nu zijn best gaat doen om ervoor te zorgen dat ze geen gebruik maakt van gepatenteerde ontwerpen of technologie.

Aan de ene kant is het goed dat Samsung rekening houdt met de patenten van anderen, maar aan de andere kant roept het ook vragen met zich op over hoe ze voorheen opereerden. Werden patenten toen tegen beter weten in geschonden? Samsung en Apple klagen elkaar wereldwijd aan in onder meer Europa, de Verenigde Staten en Azië. Er zouden nu meer dan dertig zaken waarvan het einde nog lang niet in zicht is. In ieder geval lijkt de Samsung Galaxy Nexus minder op iPhone dan de voorgaande Galaxy-telefoons van de Koreaanse fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Shin Jong-kyun laat ook weten dat de Galaxy Nexus vooralsnog geen patenten schaadt, maar dat het afwachten is of dat in toekomst ook zo blijft. Het patentensysteem is zo uitgebreid dat het moeilijk is om van tevoren alle eventuele claims mee te nemen in je ontwerp. Hopelijk maakt de Samsung Galaxy Nexus een einde aan de voortdurende patentenruzie. In ieder geval is nu wel duidelijk dat Samsung inmiddels genoeg van alle rechtszaken lijkt te hebben.

Bron: Gizmodo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu