Samsung: “Galaxy Nexus design houdt rekening met Apple-patenten”
Redactie

Samsung: "Galaxy Nexus design houdt rekening met Apple-patenten"De president van de mobiele divisie van Samsung, Shin Jong-kyun, heeft laten weten dat de Galaxy Nexus ontworpen is met de patenten van Apple in het achterhoofd. Het designteam heeft zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat geen Apple-patenten worden geschonden. Shin liet tevens weten dat Samsung nu zijn best gaat doen om ervoor te zorgen dat ze geen gebruik maakt van gepatenteerde ontwerpen of technologie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Aan de ene kant is het goed dat Samsung rekening houdt met de patenten van anderen, maar aan de andere kant roept het ook vragen met zich op over hoe ze voorheen opereerden. Werden patenten toen tegen beter weten in geschonden? Samsung en Apple klagen elkaar wereldwijd aan in onder meer Europa, de Verenigde Staten en Azië. Er zouden nu meer dan dertig zaken waarvan het einde nog lang niet in zicht is. In ieder geval lijkt de Samsung Galaxy Nexus minder op iPhone dan de voorgaande Galaxy-telefoons van de Koreaanse fabrikant.

Shin Jong-kyun laat ook weten dat de Galaxy Nexus vooralsnog geen patenten schaadt, maar dat het afwachten is of dat in toekomst ook zo blijft. Het patentensysteem is zo uitgebreid dat het moeilijk is om van tevoren alle eventuele claims mee te nemen in je ontwerp. Hopelijk maakt de Samsung Galaxy Nexus een einde aan de voortdurende patentenruzie. In ieder geval is nu wel duidelijk dat Samsung inmiddels genoeg van alle rechtszaken lijkt te hebben.

Bron: Gizmodo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.