Samsung Galaxy Nexus heeft een barometer, maar niet voor het weer
Redactie

Samsung Galaxy Nexus heeft een barometer, maar niet voor het weerTijdens de presentatie van de Samsung Galaxy Nexus bleek dat het toestel is uitgerust met een barometer. Dit leidde tot veel speculatie over wat de functie van de barometer was, maar nu heeft een Googler Dan Morill dit uitgebreid uitgelegd via een post op Google+. De barometer is inderdaad bedoeld om de luchtdruk te meten, maar dat is niet om erachter te komen wat het weer is maar om vlugger je GPS-locatie te bepalen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Om je GPS-locatie te bepalen wordt gebruik gemaakt van vier dimensies: drie ruimtedimensies (lengte, breedte en hoogte) en tijd. Morill legt uit dat tegenwoordig A-GPS populair is voor het bepalen van je locatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van je positie ten opzichte van de zendtorens van je provider. A-GPS houdt zich echter bezig met twee dimensies lengte en breedte. Met de barometer kan ook je hoogte worden bepaald en dus kan je zo vlugger je exacte locatie bepalen.

De Samsung Galaxy Nexus is het niet het eerste apparaat met een barometer aan boord. Morill merkt ook op dat de Motorola Xoom tablet deze ook heeft. In principe zou de barometer ook gebruikt kunnen worden om de luchtdruk te bepalen, maar het is niet duidelijk of de barometer van de Galaxy Nexus hier wel goed genoeg voor is.

Bron: Dan Morill Google+

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.