De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Samsung onthult Galaxy Note 10 op 7 augustus, geeft eerste teaser vrij

Thomas Haenen
2 juli 2019, 9:07
2 min leestijd
Samsung onthult Galaxy Note 10 op 7 augustus, geeft eerste teaser vrij

De Samsung Galaxy Note 10 wordt over iets meer dan een maand officieel onthuld, zo blijkt uit een teaser die de fabrikant heeft vrijgegeven. Die hint tevens naar een verbeterde S Pen en camera.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 10 aankondiging op 7 augustus

De volgende editie van Samsung Unpacked vindt op 7 augustus plaats in New York, zo heeft de Koreaanse fabrikant aangekondigd. Op het evenement wordt vrijwel zeker de nieuwe Galaxy Note gepresenteerd. Nieuwe toestellen in deze reeks worden de laatste jaren altijd in augustus gepresenteerd, en op de uitnodiging voor het evenement wordt de S Pen-stylus getoond.

De bijgevoegde teaser toont niet alleen de S Pen, maar ook een kleine camera. Dat is waarschijnlijk een verwijzing naar het nieuwe ontwerp van de smartphone. Uitgelekte Galaxy Note 10 foto’s tonen een selfiecamera die bovenin het scherm in het midden zit. Ook op de teaser zit de camera in het midden. Op de Samsung Galaxy S10 zit de selfiecamera nog aan de rechterzijde van het scherm.

Samsung Galaxy Note 10 aankondiging

Groter scherm, meer camera’s

Als we de laatste Galaxy Note 10 geruchten mogen geloven, beschikt het toestel over een 6,3 inch-oled-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Enkel bovenin in het beeld, in het midden, zit een klein gaatje voor de selfiecamera. Achterop zitten dezelfde drie camera’s als op de Galaxy S10: een primaire 12 megapixel-lens, 16 megapixel-groothoeklens en 12 megapixel-telefotolens.

Daarnaast komt het bedrijf dit jaar voor het eerst met een tweede, duurdere variant van de Note. Deze Note 10 Pro wordt onder andere uitgerust met een Time of Flight Sensor-achterop. Die kan snel en nauwkeurig de afstand tot objecten om je heen meten. Zo’n ToF-sensor wordt bijvoorbeeld ingezet voor augmented reality-apps, of om een bokeh-effect aan portretfoto’s toe te voegen. Ook heeft de Note 10 Pro een groter 6,7 inch-scherm en 4500 mAh-accu.

Als alles meezit zijn beide smartphones nog voor het einde van augustus in Nederland verkrijgbaar. Vorig jaar introduceerde Samsung de Galaxy Note 9 op 9 augustus, en volgde de release op 24 augustus.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's