‘Samsung Galaxy Note 10 krijgt kleinere accu dan voorganger’

Michel van 't Klaphek
29 mei 2019, 19:06
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 10 krijgt kleinere accu dan voorganger’

De Samsung Galaxy Note 10, of volgens sommigen de Note 10e, krijgt een kleinere accu dan zijn voorganger. Dit is waarom de capaciteit van 3400 mAh minder vreemd is dan je verwacht.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 10 accu wordt kleiner’

Volgens geruchten brengt Samsung dit jaar twee Galaxy Note 10-telefoons uit. Naast een instapmodel verschijnt ook een krachtigere Note 10 Pro. Volgens een nieuw gerucht verschillen de toestellen vooral qua accucapaciteit.

De ‘gewone’ Galaxy Note 10 krijgt namelijk een accucapaciteit van 3400 mAh. Dit is 600 mAh minder dan zijn voorganger, de Galaxy Note 9. Omdat het verschil in batterij zo groot is zou Samsung ervoor kiezen om het toestel als Galaxy Note 10e uit te brengen, net zoals met de Galaxy S10e is gedaan.

Samsung Galaxy Note 10 accu

Hiermee geeft de Koreaanse fabrikant aan dat het om een ‘budget’model gaat, met bijbehorend prijskaartje. Alhoewel het de eerste keer zou zijn dat Samsung een Note met zo’n kleine accu uitbrengt, is het gerucht niet compleet onlogisch. Het instapmodel zou namelijk een 6,28 inch-scherm krijgen. Dit is een slag kleiner dan het 6,4 inch-display van de Note 9.

Aangezien het scherm een van de grootste energieverbruikers van een telefoon is, zou de Galaxy Note 10/Note 10e alsnog een goede accuduur halen, ondanks de mindere capaciteit. Bovendien zorgt een kleinere batterij voor een plattere behuizing en past het toestel beter in je broekzak.

Meer over de Samsung Galaxy Note 10

Samsung brengt waarschijnlijk vier versies van de Galaxy Note 10 uit: twee met 4G en twee met 5G-ondersteuning. De Galaxy S10-reeks verscheen in net zoveel edities. De 5G-versies komen overigens niet in Nederland uit, omdat het netwerk hier nog niet werkt.

Volgens een eerder gerucht heeft de Galaxy Note 10 Pro een accu van maar liefst 4500 mAh. Dit toestel zou dan ook een veel groter 6,75 inch-scherm krijgen. Doorgaans hebben de Note-telefoons dezelfde processor als de S-serie, wat betekent dat de Note 10-smartphones waarschijnlijk een Exynos 9820-chip krijgen. Ook verwachten we een driedubbele camera op de achterkant.

De Samsung Galaxy Note 10 wordt waarschijnlijk in augustus aangekondigd. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, houd onze site in de gaten of download de gratis Android Planet-app om op de hoogte te blijven.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: Benjamin Geskin (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu