De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung Galaxy Note 10 heeft geen hoofdtelefooningang en fysieke knoppen’

Michel van 't Klaphek
31 mei 2019, 9:06
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 10 heeft geen hoofdtelefooningang en fysieke knoppen’

Slecht nieuws voor Galaxy Note-liefhebbers. Samsung zou de nieuwe phablet geen hoofdtelefooningang en fysieke knoppen meegeven. In plaats daarvan zet je het volume harder via drukgevoelige sensoren.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 10 krijgt geen hoofdtelefooningang’

De geruchtenmolen rondom de Samsung Galaxy Note 10 begint op stoom te komen. Nadat eerder al informatie over de accucapaciteit en schermgrootte naar buiten kwam, weten we nu meer over de behuizing. Volgens een gerucht krijgt de smartphone geen hoofdtelefooningang of fysieke knoppen.

Dat zegt een anonieme bron, die aangeeft op de hoogte te zijn van Samsungs plannen in gesprek met Android Police. Dit betekent dat de Note 10 geen power- of volumeknop krijgt. Ook een Bixby-button is afwezig. In plaats daarvan zitten er drukgevoelige sensoren op de zijkant.

samsung galaxy note 9-camera problemen

Deze reageren op aanraking. Volgens Android Police is het mogelijk dat Samsung er alsnog een soort nep-klikmechanisme instopt voor de feedback. Hierdoor heb je het gevoel dat je een ‘echte’ knop indrukt tijdens het aanraken, en dat is gevoelsmatig fijner. Waarom Samsung voor deze drukgevoelige knoppen zou kiezen, maakt de bron niet duidelijk.

Waarom kiest Samsung hiervoor?

Een mogelijke verklaring is dat Samsung de Galaxy Note 10 nog waterdichter gaat maken. De Galaxy Note 9 heeft een IP68-certificaat en kan maximaal een halfuur anderhalve meter onder water blijven. Door fysieke openingen in de behuizing weg te halen, kun je met zijn opvolger wellicht dieper of langer onder water.

Een andere mogelijkheid is dat alleen het instapmodel geen hoofdtelefooningang of power- en volumeknoppen krijgt. Het wemelt al langer van de geruchten dat Samsung een Galaxy Note 10e wil uitbrengen. Dit model zou minder krachtige specificaties dan de Note 10 Pro krijgen, maar dan ook schappelijker zijn geprijsd.

Het lijkt erop dat Samsung dit jaar twee Note 10-telefoons uitbrengt. Naast een Note 10 Pro met krachtige hardware verschijnt er ook een instapmodel, die volgens sommigen als Galaxy Note 10e door het leven gaat. Eerstgenoemde krijgt vermoedelijk een 6,75 inch-scherm en 4500 mAh-accu. De ‘normale’ Note 10 zou een 6,28 inch-display hebben en een accu van 3400 mAh.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: Benjamin Geskin (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's