De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Dit is waarom de Samsung Galaxy Note 10 geen hoofdtelefooningang heeft

Michel van 't Klaphek
9 augustus 2019, 8:58
2 min leestijd
Dit is waarom de Samsung Galaxy Note 10 geen hoofdtelefooningang heeft

De Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus hebben geen hoofdtelefooningang. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Waarom de Samsung Galaxy Note geen hoofdtelefooningang heeft

De kogel is door de kerk. De kersverse Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus hebben geen hoofdtelefooningang. Dit betekent dat je een koppelstukje nodig hebt om met een bedrade headset muziek te kunnen luisteren. Deze adapter sluit je op de usb-c-poort aan.

Maar waarom heeft Samsung de 3.5mm-ingang achterwege gelaten? In gesprek met The Verge geeft een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse bedrijf aan dat hiervoor is gekozen om twee redenen. Ten eerste bespaart het verwijderen van de ingang ruimte, waardoor er meer plaats is voor de accu.

Deze besparing is relatief, want de totale accucapaciteit van de Note 10 is minder groot dan van zijn voorganger. De nieuwe Note heeft met 3500 mAh minder stroom aan boord dan de Note 9, die een 4000 mAh-accu heeft. Dankzij het kleinere scherm van het nieuwe model is de accuduur alsnog beter, zo claimt Samsung.

Lees ook: Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus officieel: alles wat je moet weten

Wie de bal kaatst

Daarnaast heeft het bedrijf de hoofdtelefooningang verwijderd om de haptische feedback van het scherm te verbeteren. Deze techniek registreert hoe lang je het display ingedrukt houdt. Op Android-telefoons kun je op deze manier bijvoorbeeld apps op het thuisscherm van plek verwisselen.

Desondanks blijft het opmerkelijk dat het bedrijf deze beslissing heeft gemaakt. Nog geen jaar geleden zette men een satirisch filmpje online waarin de draak werd gestoken met Apple, dat haar telefoons al jaren zonder 3.5mm-jack levert. In de video wordt de destijds net uitgebrachte iPhone XS bespot omdat je een adapter nodig hebt om muziek te luisteren met een bedrade headset.

Over de Samsung Galaxy Note 10

De Samsung Galaxy Note 10 is qua design enorm verbeterd en de toestellen worden gekenmerkt door een bijna futuristische look. Ook is de hardware van een oppepper voorzien, waardoor het toestel nog sneller is. Check onze Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus preview voor een uitgebreide eerste indruk. Ben je er al uit? Kijk dan hoe je de Galaxy Note 10 alvast kunt pre-orderen.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's