Samsung presenteert Galaxy Note 10 mogelijk op 7 augustus

Thomas Haenen
19 juni 2019, 8:42
2 min leestijd
Samsung presenteert Galaxy Note 10 mogelijk op 7 augustus

Volgens een betrouwbare bron wordt de Samsung Galaxy Note 10 over iets meer dan een maand officieel onthuld. De aankondiging vindt begin augustus plaats in New York.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 10 onthulling binnenkort

Samsung presenteert zijn volgende vlaggenschip op woensdag 7 augustus 2019, zo schrijft CNET. De fabrikant zelf heeft de aankondiging nog niet bevestigd, maar de datum ligt redelijk voor de hand. Het vorige model, de Galaxy Note 9, werd een jaar geleden in dezelfde week op 9 augustus onthuld. Het Samsung Unpacked-evenement voor de Galaxy Note 10 vindt volgens de bron in New York plaats.

Samsung Galaxy Note 10 onthulling

Als we de geruchten mogen geloven, presenteert Samsung die dag verschillende nieuwe smartphones. Centraal staat de Galaxy Note 10, maar het bedrijf zou ook aan een Galaxy Note 10 Pro werken. Daarnaast verschijnt van beide modellen een variant met 5G-ondersteuning.

Alles wat we weten over de Note 10

De Samsung Note 10 beschikt naar verwachting over een 6,3 inch-oled-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Enkel bovenin in het beeld, in het midden, zit een klein gaatje voor de selfiecamera. Achterop zitten dezelfde drie camera’s als op de Galaxy S10: een primaire 12 megapixel-lens, 16 megapixel-groothoeklens en 12 megapixel-telefotolens. Ook de S Pen, Samsungs stylus, is vanzelfsprekend weer aanwezig.

De Samsung Galaxy Note 10 Pro wordt een duurdere variant van het vlaggenschip, uitgerust met een extra Time of Flight-sensor. Die kan snel en nauwkeurig de afstand tot objecten om je heen meten. Zo’n ToF-sensor wordt bijvoorbeeld ingezet voor augmented reality-apps, of om een bokeh-effect aan portretfoto’s toe te voegen. Ook heeft de Note 10 Pro een groter 6,7 inch-scherm en 4500 mAh-accu.

Het is onwaarschijnlijk dat de 5G-versies van beide smartphones op korte termijn in Nederland verschijnt. De verwachting is dat onze providers pas ergens in de loop van 2020 een 5G-netwerk gaan aanbieden. Pas als de netwerkplannen van providers wat concreter zijn, kun je rekenen op 5G-smartphones in Nederland.

Meer weten over de nieuwe smartphones van Samsung? Check ook ons overzicht met de belangrijkste Galaxy Note 10 geruchten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu