‘Samsung geeft Note 10 snellere oplader, Plus ondersteunt 45 Watt’

Thomas Haenen
18 juli 2019, 8:43
2 min leestijd
‘Samsung geeft Note 10 snellere oplader, Plus ondersteunt 45 Watt’

De Galaxy Note 10 wordt waarschijnlijk geleverd met de snelste Samsung-oplader tot nu toe, van 25 Watt. De Plus-variant van het vlaggenschip ondersteunt in theorie zelfs nog krachtigere opladers, maar die moet je zelf aanschaffen.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 10 oplader wordt sneller’

Samsung introduceert op 7 augustus meerdere varianten van de Galaxy Note 10 die allemaal met een 25 Watt-oplader worden geleverd. Dat claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider Ice Universe op Twitter. Het zou een flinke upgrade zijn ten opzichte van de Galaxy S10, die maximaal 15 Watt ondersteunt.

Verschillende rivalen van Samsung stoppen inmiddels snellere opladers bij hun smartphones. Zo krijg je bij de OnePlus 7 Pro een 30 Watt-oplader, en kiest Huawei al een tijdje voor 40 Watt-opladers bij toestellen als de P30 Pro. Hoewel Samsung nog geen toptoestellen heeft met opladers sneller dan 15 Watt, bracht het onlangs wel de betaalbare Galaxy A70 uit met een 25 Watt-adapter.

OnePlus 7 Pro verschillen

45 Watt voor Note 10 Plus

Hoewel zowel de Galaxy Note als de Note 10 Plus dus geleverd worden met dezelfde oplader, kan het duurdere Plus-model op papier iets sneller opladen. Deze variant ondersteunt volgens de bron maximaal 45 Watt, al moet je zo’n vlotter accublok wel zelf aanschaffen.

Hoe hoger het aantal Watt, hoe sneller een accu opgeladen wordt. Zo zit de Galaxy S10 Plus met 15 Watt-oplader na een half uur voor 41 procent vol. De Huawei P30 Pro, die een iets grotere accu heeft maar ook een vlottere 40 Watt-oplader, zit na een half uur voor 70 procent vol.

Zijn snelle opladers gevaarlijk? Deze en andere accumythes ontkracht

De fabrikant zelf heeft de uitgelekte informatie nog niet bevestigd. De Galaxy Note 10 wordt op 7 augustus pas onthuld. Dan vindt in New York een nieuwe editie plaats van Samsung Unpacked, waar zowel de Note 10 als de Note 10 Plus worden gepresenteerd. De verwachting is dat beide smartphones vervolgens vanaf eind augustus in Nederland verkrijgbaar zijn.

Meer weten over de nieuwe smartphones van Samsung? Check ook ons overzicht met de belangrijkste Galaxy Note 10-geruchten. Of download de gratis Android Planet-app, en ontvang automatisch bericht bij belangrijk nieuws.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu