Verrassing: Samsung Galaxy Note 10 Plus laadt sneller op dan OnePlus 7 Pro

Rens Blom
16 augustus 2019, 12:07
2 min leestijd

De OnePlus 7 Pro laadt op papier sneller op dan de nieuwe Samsung Galaxy Note 10 Plus, maar verliest het in de praktijk. Dit blijkt uit een interessante YouTube-video waarin de twee topsmartphones tegelijk opladen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 10 Plus opladen gaat vlotter dan je denkt

Smartphones laden steeds sneller op, vooral de duurdere modellen. Hartstikke handig en fabrikanten schermen graag met hoge cijfers. Zo ook OnePlus, dat de OnePlus 7 Pro levert met een krachtige 30 Watt-oplader. Die laadt de 4000 mAh-accu in het toestel rap op. Samsungs Note 10 Plus heeft een 4300 mAh-accu en komt met een 25 Watt-oplader. Een grotere accu en minder krachtige oplader doen vermoeden dat hij minder snel oplaadt dan de OnePlus 7 Pro. Op papier is dat namelijk heel logisch.

De praktijk wijst anders uit, claimt YouTuber Sukesh Banik in onderstaande video. Hij laadt diverse high-end smartphones, waaronder de Galaxy Note 10 Plus en OnePlus 7 Pro, tegelijk op vanaf 0 procent. Na 65 minuten is de Galaxy Note 10 Plus vol. De OnePlus 7 Pro volgt pas twintig minuten later. Dat is vreemd, maar te verklaren.

https://youtu.be/5hzC8nE9O60

Uit de test blijkt namelijk dat de OnePlus 7 Pro een sterke start kent. Hij laadt het eerste deel met 30 Watt en dat is simpelweg sneller dan de Note 10 Plus, die met 25 Watt start. Halverwege, rond de vijftig procent accupercentage, haalt de Note 10 Plus de OnePlus 7 Pro in. Dit komt omdat laatstgenoemde terugzakt naar 10 Watt als de accu bijna vol is. De Note 10 daalt minder hard, namelijk naar 15 Watt. Uiteindelijk is de Note 10 Plus – met zijn iets grotere accu – daarom eerder volledig vol.

Andere stekker laadt Note 10 Plus nog sneller op

Het duurt dus iets meer dan een uur om de Galaxy Note 10 Plus volledig op te laden. De reguliere Note 10 is waarschijnlijk nog sneller vol. Die heeft een kleinere accu (3500 mAh), maar komt met dezelfde 25 Watt-lader. Interessant is dat de Note 10 Plus (alleen de Plus) nog veel sneller kan laden. Hier heb je de los verkrijgbare 45 Watt PD-stekker voor nodig, die Samsung verkoopt voor 49 euro. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de stekker ‘waarschijnlijk vanaf begin september’ te koop is.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Het is onduidelijk hoeveel minuten het duurt om de Note 10 Plus-accu op te laden met de 45 Watt-lader. Dit gaan we testen en lees je binnenkort in onze uitgebreide review. Tot die tijd kun je onze Samsung Galaxy Note 10 (Plus) preview lezen. Wil je meer weten over accu’s snel opladen? Android Planet geeft antwoord op vijf veelgestelde vragen over je smartphone-accu.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu