‘Samsung Galaxy Note 10 Pro krijgt forse 4500 mAh-accu’

Wouter Nijsen
29 april 2019, 9:16
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 10 Pro krijgt forse 4500 mAh-accu’

Het lijkt erop dat de Galaxy Note 10 Pro, één van de varianten van Samsungs nieuwe vlaggenschip die later dit jaar moet verschijnen, beschikt over een forse 4500 mAh-accu. Dat is een slag groter dan de accu van zijn voorganger, de Galaxy Note 9.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 10 Pro-accu

De Samsung Galaxy Note 9 is immers uitgerust met een 4000 mAh-accu, wat weer fors groter was dan de Note 8 (3300 mAh). Volgens de doorgaans betrouwbare Samsung-insider IceUniverse heeft de Note 10 Pro een 4500 mAh-accu.

Hoewel een grotere batterij doorgaans zorgt voor een langere accuduur, is het wel zo dat de Pro-versie van de Note 10 een groter scherm van stroom moet voorzien. Het display van de smartphone zou namelijk 6,75 inch meten. Ter vergelijking: de Galaxy Note 9 heeft een scherm van 6,4 inch.

samsung galaxy note 10 pro-accu

Over de Galaxy Note 10 is verder weinig bekend. Wel gaat Samsung volgens de laatste geruchten vier verschillende varianten van de telefoon uitbrengen: twee met 4G en twee met 5G-ondersteuning. Dit zou niet onlogisch zijn, omdat van de Galaxy S10 ook vier versies zijn verschenen. Dit zijn de reguliere S10, grotere S10 Plus, compacte S10e en een 5G-versie met iets betere specificaties.

Verder lijkt het aannemelijk dat Samsung de Galaxy Note 10-telefoons uitrust met een voorkantvullend met een gaatje bovenin het scherm voor de selfiecamera, net als de S10. Bij de Note 9 koos de Zuid-Koreaanse fabrikant nog voor een scherm met een dunne randen aan de boven- en onderkant. Verder hebben toestellen in de Note-reeks doorgaans dezelfde processor als het S-model. Dat zou in dit geval betekenen dat de Galaxy Note 10 wordt aangedreven door de Exynos 9820-chip.

Samsung presenteert nieuwe Galaxy Note-toestellen doorgaans in augustus, waarna ze diezelfde maand of iets later in de winkels liggen. Tot die tijd houden we je op Android Planet natuurlijk op de hoogte met alle nieuwtjes. Die kun je lezen via de website, maar check ook eens de Android Planet-app en nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu