‘Dit is de Samsung Galaxy Note 10 Pro, met vier camera’s achterop’

Thomas Haenen
7 juni 2019, 10:04
2 min leestijd
‘Dit is de Samsung Galaxy Note 10 Pro, met vier camera’s achterop’

Samsung brengt dit jaar minstens twee varianten van de Galaxy Note 10 uit. Dat suggereren uitgelekte renders van de Galaxy Note 10 Pro.

Samsung Galaxy Note 10 renders

De Samsung Galaxy Note 10 Pro wordt een duurdere variant van het vlaggenschip, uitgerust met extra camera’s. Dat blijkt uit verschillende afbeeldingen van het toestel die PriceBaba heeft gedeeld. De renders komen niet van Samsung zelf, maar zijn gebaseerd op informatie die de doorgaans betrouwbare telecominsider OnLeaks bemachtigd heeft.

Volgens de bron heeft de Galaxy Note 10 Pro een 6,7 inch oled-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Bovenaan het beeld zit een cameragat voor een enkele selfiecamera. Het scherm loopt door in de randen. De S Pen wordt aan de onderkant opgeborgen, maar een koptelefoonaansluiting lijkt te ontbreken.

Samsung weigerde de afgelopen jaren de hoofdtelefoonaansluiting op zijn belangrijkste telefoons te schrappen, maar gaat nu toch overstag. Op veel andere Android-smartphones, zoals de Google Pixel 3OnePlus 7 Pro en Huawei P30 Pro, ontbreekt de poort ook.

Vier camera’s achterop

Achterop zitten vier cameralenzen. Om wat voor lenzen het precies gaat is nog onduidelijk, maar de kleinere lens is vermoedelijk een Time of Flight-sensor. Die kan snel en nauwkeurig de afstand tot objecten om je heen meten. Zo’n ToF-sensor wordt bijvoorbeeld ingezet voor augmented reality-apps, of om een bokeh-effect aan portretfoto’s toe te voegen.

De Samsung Galaxy Note 10 Pro is volgens de bron 162,3 bij 77,4 bij 7,9 millimeter groot. Daarmee zou hij vrijwel hetzelfde formaat hebben als de Galaxy Note 9. Hoewel dat toestel over een kleiner scherm beschikt, zorgen de kleinere randen van de Note 10 Pro ervoor dat Samsung een groter beeld in hetzelfde formaat behuizing kan proppen.

Onthulling in augustus?

Eerder deze week deelde de bron al foto’s van de ‘gewone’ Galaxy Note 10. Die beschikt over vrijwel hetzelfde design, maar met een iets kleiner 6,3 inch-scherm en ‘slechts’ drie camera’s aan de achterzijde. Het is nog onduidelijk of Samsung dit jaar twee of drie toestellen in de Note-reeks introduceert. Sommige bronnen spreken over een Galaxy Note 10 Lite, vergelijkbaar met de Samsung S10e die eerder dit jaar verscheen.

Nieuwe toestellen in de Galaxy Note-reeks worden doorgaans in augustus gepresenteerd. Hoewel er nog geen releasedatum voor de Note 10 Pro bekend is, lijkt het aannemelijk dat Samsung over twee maanden meer details bekend maakt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: PriceBaba
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu