‘Samsung brengt twee Galaxy Note 10-versies uit in 2019’

Thomas Haenen
16 april 2019, 13:43
2 min leestijd
‘Samsung brengt twee Galaxy Note 10-versies uit in 2019’

Later dit jaar brengt Samsung niet alleen een Galaxy Note 10, maar ook de Galaxy Note 10 Pro uit. Dit claimt een betrouwbare bron met kennis over beide smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 10 Pro-versie uitgelekt

In de Galaxy S-reeks verschijnen al meerdere toestellen per jaar, met ditmaal naast de Galaxy S10 ook een Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. Nu lijkt het erop dat Samsung dit trucje gaat herhalen voor de Galaxy Note-reeks. Volgens Ice Universe, een doorgaans betrouwbare telecominsider, werkt de fabrikant zowel aan de Samsung Galaxy Note 10 als Galaxy Note 10 Pro.

Het basismodel, de Samsung Galaxy Note 10, heeft naar verwachting een 6,3 inch-scherm. Bronnen beweren tevens dat het toestel drie camera’s achterop heeft. Waarschijnlijk gaat het net als bij de Galaxy S10 om een combinatie van een reguliere camera met een groothoek- en telefotolens. Het modelnummer van deze variant zou SM-N970 zijn.

De Samsung Galaxy Note 10 Pro met modelnummer SM-N975 wordt uitgerust met een iets groter scherm van 6,8 inch. Achterop zit daarnaast een extra camera. Waarvoor die vierde lens gebruikt wordt, is onbekend. Mogelijk gaat het om een Time of Flight-sensor, zoals op onder andere de Huawei P30 Pro. Verdere specificaties van beide smartphones ontbreken nog.

5G-variant in de maak

Overigens verschijnt er in sommige landen zelfs nog een derde en vierde variant, met 5G-ondersteuning. Het is nog maar de vraag of deze Samsung Galaxy Note 10 Pro 5G en Note 10 5G ook in Nederland uit komen. Nederlandse providers verwachten pas op z’n vroegst begin 2020 een 5G-netwerk te kunnen bieden. De kans is klein dat fabrikanten smartphones met 5G-ondersteuning hier uitbrengen voor de technologie werkt.

Samsung presenteert zijn nieuwe Galaxy Note-reeks doorgaans in augustus, waarna ze vanaf september in de winkels liggen. Als de fabrikant de planning van de afgelopen jaren aanhoudt, wordt de opvolger van de Galaxy Note 9 dus over iets minder dan vier maanden gepresenteerd.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu