De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung brengt Galaxy Note 10 in twee schermformaten uit’

Wouter Nijsen
9 april 2019, 9:29
2 min leestijd
‘Samsung brengt Galaxy Note 10 in twee schermformaten uit’

Nu de Samsung Galaxy S10-serie in de winkels ligt, verschijnen langzaam de eerste geruchten over het volgende Note-toestel. Volgens een nieuw bericht komt de grote smartphone in twee schermformaten en verschijnen er in totaal vier versies.

‘Galaxy Note 10 komt in twee formaten’

Het Zuid-Koreaanse ETNews meldt dat de Samsung Galaxy Note 10 in twee formaten komt. Samsung zou voor eenzelfde aanpak kiezen als met zijn huidige Galaxy S-reeks, door ook een kleiner model uit te brengen. De ‘compactere’ variant van de Note 10 zou een 6,28 inch-scherm hebben. Het grotere, basismodel heeft een display van 6,75 inch. Ter vergelijking: de Galaxy Note 9 van vorig jaar heeft een 6,4 inch-scherm.

samsung galaxy note 9 android pie update

Daarnaast zou de fabrikant van plan zijn om van beide modellen ook een 5G-variant te maken, waardoor er in totaal vier Galaxy Note 10-telefoons moeten komen. Het 6,28 inch-model heeft overigens een driedubbele camera aan de achterkant, de grotere versie zelfs vier. Verdere specificaties zijn helaas nog niet bekend, maar hier komt de komende maanden verandering in naarmate er meer informatie opduikt.

S10, S10 Plus en S10e

Het zou niet onlogisch zijn als Samsung besluit in totaal modellen te lanceren. De Galaxy S10-reeks bestaat immers ook uit vier smartphones: de reguliere S10, grotere S10 Plus, compacte S10e en er is een 5G-variant van de S10. Laatstgenoemde verschijnt niet in Nederland en het is maar de vraag of de 5G-modellen van de Note 10 hier wel worden uitgebracht. De veiling van 5G-frequenties vindt pas ergens dit jaar plaats, en pas daarna komen de eerste providers met 5G in Nederland.

Tot slot is het onduidelijk hoe de Galaxy Note 10 eruit gaat zien, al lijkt het logisch dat Samsung opnieuw kiest voor een voorkantvullend scherm met een gaatje voor de selfiecamera(‘s). In onze Samsung Galaxy S10 (Plus) review lees je meer over het huidige toptoestel van de fabrikant en hoe dat nieuwe design precies uitpakt. We hebben ook een lijstje met alternatieven voor de Galaxy S10 gepubliceerd.

Volg het nieuws over de Galaxy Note 10 door de Android Planet-app te downloaden of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Lees meer over Samsung

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu