De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn alle Samsung Galaxy Note 10 (Plus)-specificaties’

Rens Blom
23 juli 2019, 10:45
4 min leestijd
‘Dit zijn alle Samsung Galaxy Note 10 (Plus)-specificaties’

In aanloop naar de presentatie van de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus op 7 augustus lekken steeds meer details van de smartphones. Het nieuwste gerucht zou vrijwel alle specificaties van de twee Note-toestellen prijsgeven. De verschillen tussen de Note 10 en duurdere Note 10 Plus zouden aanzienlijk zijn.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 10-specificaties gelekt’

De afgelopen weken zijn al veel details verschenen van de Note 10-serie. Er zijn onder andere renders gepubliceerd en we weten dat de toestellen geen koptelefoonaansluiting en Bixby-knop hebben. Samsung deed zelf ook een duit in het zakje door de aankondigingsdatum van de Note 10(Plus) te onthullen. Het evenement vindt op 7 augustus plaats, maar hoeveel is er dan nog te vertellen? Techsite Techmaniacs claimt alle belangrijke specificaties van de Samsung Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10 Plus in handen te hebben.

Opvallend aan de specificatielijst is de vermeende schermresolutie van de Note 10. Die zou een 6,3 inch-display met full hd-resolutie krijgen. Dat is opvallend, omdat Galaxy Note-modellen al jaren een QHD-scherm hebben. De QHD-resolutie levert scherper beeld maar verkort de accuduur van het toestel. Om die reden tonen de Galaxy Note 9 en Galaxy S10 standaard een zuinigere full hd-resolutie, en kun je in de instellingen wisselen naar QHD. Een full hd-scherm op de Note 10 is niet alleen beter voor de accuduur, het maakt de smartphone ook iets goedkoper om te produceren.

Alle vermoedelijke specificaties van de Note 10 vind je hieronder;

 • 6,3 inch-full-hd-scherm
 • Exynos 9825-processor
 • 8GB werkgeheugen
 • 256GB opslagruimte
 • 3500 mAh accu, laadt op met 25 Watt-snelheid
 • Camera’s achterop: 12 (primair), 12 (telelens), 16 (groothoeklens) megapixel
 • Weegt 168 gram
Samsung Galaxy Note 10 foto's

De specificaties die Techmaniacs deelt, komen overeen met eerder gelekte informatie. Er bestaan wel twijfels over de accucapaciteit van de Note 10. Een 3500 mAh-accu is aan de kleine kant voor dit type smartphone. De Galaxy S10 Plus heeft bijvoorbeeld een 6,4-inch scherm met een hogere QHD-resolutie en heeft – mede daarom – een 4100 mAh-accu. De gerenommeerde telecomlekker Evan Blass meldt dat de Note 10 een 3600 mAh accu-krijgt. Hij beweert bovendien dat de accu oplaadt met 45 Watt, en niet – zoals Techmaniacs zegt – met 15 Watt.

Galaxy Note 10 Plus krijgt betere hardware

Er is ook een specificatielijst van de Galaxy Note 10 Plus gelekt. Dit toestel krijgt een groter scherm, betere hardware en wordt daarom duurder. Hieronder zitten we de belangrijkste kenmerken op een rij;

 • 6,8 inch-QHD-scherm
 • Exynos 9825-processor
 • 12GB werkgeheugen
 • 256GB opslagruimte
 • 4300 mAh-accu, laadt op met 45 Watt-snelheid
 • Camera’s achterop: 12 (primair), 12 (telelens), 16 (groothoeklens) megapixel en ToF-sensor
 • Weegt 198 gram

Niet alleen heeft de Note 10 Plus een groter display, de hogere resolutie levert ook scherper beeld. Mede daarom is de accu ook aanzienlijk groter. De oplaadsnelheid van 45W is bovendien indrukwekkend, ook in vergelijking met andere smartphones. Samsungs S10-modellen laden met ‘slechts’ 15W, de OnePlus 7 Pro tikt 30W aan en de Huawei P30 Pro komt tot 40W.

Zowel de Note 10 als Note 10 Plus kunnen ook draadloos opladen en andere compatibele producten opladen. Door je Galaxy Buds, AirPods 2 of smartwatch op de achterkant van de Note 10 (Plus) te leggen, laadt de accessoire op met maximaal 15 Watt.

De Note 10 Plus heeft meer werkgeheugen, al is het de vraag hoeveel je daar in de praktijk van merkt. De extra cameralens op de achterkant is een Time of Flight-sensor (TOF). Die meet diepte en is in feite een 3D-camera met allerlei nieuwe features. We leggen uit hoe zo’n TOF-sensor werkt en wat je eraan hebt.

S-Pen met nieuwe features

Zoals alle voorgaande Note-smartphones hebben ook de Note 10 en Note 10 Plus een S-Pen in de behuizing. Met deze uitneembare stylus kun je onder meer tekenen, schrijven en snelle acties uitvoeren. Volgens Techmaniacs krijgt de S-Pen van de Note 10 (Plus) meer features. Zo zou je foto’s kunnen omwisselen zonder het scherm aan te raken, en maakt het pennetje een heus klikgeluid als je tekst markeert.

Samsung Galaxy Note 10 (Plus) release

Samsung presenteert de Note 10 en Note 10 Plus op 7 augustus. Vermoedelijk verschijnen de smartphones later die maand in Nederland. Een eerder gerucht claimt dat de Galaxy Note 10-prijs identiek wordt aan die van de Note 9, welke vorig jaar uitkwam. De Note 10 zou een adviesprijs van 999 euro krijgen en beschikbaar komen in de kleuren zwart, wit en rood.

Wie de grotere en betere Note 10 Plus op het oog heeft, moet dieper in de buidel tasten. Deze smartphone zou 1149 euro gaan kosten en verschijnen in het zwart, wit en ‘crystal gradient’. Die laatste heeft een achterkant met een kleurverloop van blauw, paars en groen.

Kijk jij uit naar de Note 10-serie? Waarom wel of niet? Discussieer mee in de comments!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Techmaniacs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu