De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy Note 3 officieel gepresenteerd

Redactie
4 september 2013, 19:23
2 min leestijd
Samsung Galaxy Note 3 officieel gepresenteerd
Galaxy Note3 S-view Cover_005_Front set

Samsung heeft woensdagavond officieel de Galaxy Note 3 gepresenteerd. De phablet is voorzien van een 5,7 inch-super-amoled-scherm met een full-hd-resolutie. De Galaxy Note 3 beschikt daarnaast over een quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen, 13-megapixel-camera en 16/32GB aan opslagruimte.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 3-design

Galxy Note3_002_front with pen_Classic White

Het design van de Samsung Galaxy Note 3 is grotendeels gelijk gebleven aan de Galaxy Note 3. De behuizing is dunner en ietwat breder, maar wat vooral opvalt is het scherm: deze vult bijna de gehele voorkant door de zeer kleine bezel (schermrand).

Ook de achterkant is voortaan van een leer-achtig materiaal, hoewel het geen daadwerkelijk leer is. De Galaxy Note 3 krijgt ook speciale covers, waaronder één met een gat waardoor je alleen de tijd en andere belangrijke informatie mee kan zien.

Samsung Galaxy Note 3 en Air Command

Galxy Note3_003_back_Jet Black

Het toestel draait op Android 4.3 (Jelly Bean) en beschikt net als zijn voorgangers over de S Pen, Samsungs eigen stylus. De nieuwe S Pen is samen met de software geoptimaliseerd om beter te multitasken. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw menu aanwezig dat door de S Pen wordt geactiveerd en gebruikers snel acties laat uitvoeren. Dit nieuwe menu heet Air Command, heeft vijf verschillende features (waaronder memo’s en op het scherm schrijven) en wordt opgeroepen door met de S Pen boven het scherm te bewegen en op de knop van de stylus te klikken.

Galaxy Note3 FlipCover_004_Open Pen_Jet Black

Samsung introduceert ook S Finder, een app voor universele zoekopdrachten, en een vernieuwde S Note. Ook de multitask-feature Multi Window is verbeterd: het wordt mogelijk om van één scherm snel informatie naar het andere scherm te slepen. Samsung presenteerde deze functie door een chatbericht binnen ChatON naar een ander ChatON-scherm te slepen. In Multi Window wordt het ook mogelijk om een vorm op het scherm te tekenen en er vervolgens een app in te openen. De Zuid-Koreaanse fabrikant meldt ook dat er een nieuw soort Flipboard-achtige app beschikbaar komt: My Magazine.

De Samsung Galaxy Note 3 heeft ook een verbeterde lte-ontvanger gekregen waardoor 4g-ontvangt wordt verbeterd. De smartphone werkt met alle 4g-netwerken, van over de hele wereld.

De phablet weegt zo’n 168 gram en is 8,3 millimeter dik. Samsung Knox, de speciale beveiligingsmethode van Samsung, is nu ook voor iedereen beschikbaar.

Samsung Galaxy Note 3 prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Note 3 heeft een adviesprijs van 749 euro en ligt vanaf 25 september in de Nederlandse winkels, net als de smartwatch Galaxy Gear.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu