‘Galaxy Note 4 specs bevestigd: QHD-scherm en octacore-processor’

Gijs Ettes
20 juni 2014, 14:49
1 min leestijd
‘Galaxy Note 4 specs bevestigd: QHD-scherm en octacore-processor’
galaxy note 4 specs

Net als bij veel andere high-end smartphones is er de afgelopen tijd veel informatie uitgelekt over de Galaxy Note 4, de opvolger van de phablet die Samsung in de herfst van 2013 uitbracht. Uit de Galaxy Note 4 specs blijkt dat het toestel een flinke verbetering wordt ten opzichte van zijn voorganger. Het display is met 5,7 inch even groot, maar de resolutie is opgeschroefd naar 2560 bij 1440 pixels. Dat komt neer op een indrukwekkende pixeldichtheid van 515 ppi.

Verder is er 3GB aan werkgeheugen beschikbaar en – zo valt op te maken uit een recente AnTuTu benchmark – een Snapdragon 805-chip of een Exynos 5433-chip van Samsung. Laatstgenoemde is waarschijnlijk bedoeld voor de Europese markt en heeft niet vier, maar acht kernen. Vier hiervan zijn energiezuinig en kunnen lichtere taken voor hun rekening nemen, terwijl de andere vier alleen worden aangesproken bij zware apps of processen.

Meer Galaxy Note 4 specs

Verder heeft de Note 4 de beschikking over een 16-megapixel-camera aan de achterzijde en een 3,7-megapixel-frontcamera voor het schieten van scherpe selfies. Het toestel draait bij verschijning op de meest recente versie van Android (4.4.3) met daaroverheen Samsungs TouchWiz-skin.

De beste Galaxy Note 3 aanbiedingen

Kun je niet langer wachten en ben je nu toe aan een nieuwe smartphone? Hieronder vind je de laatste én beste Galaxy Note 3 aanbiedingen die iedere dag worden gecontroleerd.

Het laatste nieuws over de Note 4

De Galaxy Note 4 release staat naar verluidt voor het derde kwartaal van 2014 gepland. Wil je de Galaxy Note 4 kopen? Check dan ons koopadvies!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu