Stylus verkeerd om invoeren kan Galaxy Note 5 beschadigen

Gijs Ettes
25 augustus 2015, 8:07
2 min leestijd
Stylus verkeerd om invoeren kan Galaxy Note 5 beschadigen

De Galaxy Note 5 stylus maakt het bedienen van de smartphone gemakkelijk en biedt handige opties om bijvoorbeeld notities en aantekeningen op documenten te maken. Het levert echter problemen op als het pennetje na gebruik verkeerd om in de behuizing wordt gestopt.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met de Galaxy Note 5 stylus

Een redacteur  van Android Police ondervond hoe gemakkelijk het is om de S Pen van de Galaxy Note 5 verkeerd om (met de ballpoint-bovenkant als eerste) terug in het toestel te stoppen. In tegenstelling tot eerdere Note-toestellen schuift het pennetje probleemloos in de behuizing, waarna het door het toestel niet meer wordt herkend en vrijwel onmogelijk is om eruit te halen. De Note 5 geeft geen notificatie of trilling en start ook niet het snelmenu van de S Pen.

Het vervelendste is echter dat één keer fout invoeren ervoor kan zorgen dat de Galaxy Note 5 stylus überhaupt niet meer werkt, zoals is te zien in bovenstaande video. Ben je dus zelf voorzichtig, maar bijvoorbeeld een kind of andere gebruiker niet, dan kun je zomaar het mechanisme onherstelbaar beschadigen.

Het probleem is relatief makkelijk na te bootsen en roept vragen op over de duurzaamheid van het S Pen-mechanisme. Mogelijk gaat dit ook bij normaal gebruik na verloop van tijd stuk, al is het nog te vroeg om te zeggen of dat daadwerkelijk het geval is.

In de Benelux is de Galaxy Note 5 nog niet officieel verkrijgbaar, al wordt het toestel wel voor een fors bedrag verkocht bij webshop 2Call. Geruchten gaan dat de grote Samsung-smartphone op 28 augustus toch nog een echte Europese release krijgt, al is dat allerminst zeker. De Galaxy S6 Edge+, een vergelijkbaar toestel zonder stylus, verschijnt sowieso in ons land.

Lees meer over de Galaxy Note 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu