3 manieren waarop Samsung de stylus van de Note 7 verbetert

Thomas Haenen
6 juli 2016, 10:26
2 min leestijd
3 manieren waarop Samsung de stylus van de Note 7 verbetert

De S Pen krijgt dit jaar mogelijk een grondige make-over. Samsung zou de stylus van de  Galaxy Note 7 aanzienlijk willen verbeteren, door zowel de hardware als de functionaliteit aan te pakken.

Lees verder na de advertentie.

Note 7 S Pen verbeteringen

Het succes van de Galaxy Note-serie is voor een deel te danken aan de S Pen. Je gebruikt hem niet alleen om aantekeningen te maken, maar ook om snel door de menu’s van de toestellen te navigeren. Sinds de introductie van Samsungs eerste phablet heeft de fabrikant jaarlijks vernieuwingen doorgevoerd aan de stylus. Met de Galaxy Note 7, die waarschijnlijk op 2 augustus officieel aangekondigd wordt, zou Samsung wederom verschillende verbeteringen willen doorvoeren.

1. Bluetooth LE

De Note 7 S Pen wordt waarschijnlijk van bluetooth-ondersteuning voorzien. Dat moet een grotere precisie opleveren. Het is voor het eerst dat Samsung een Bluetooth-stylus meelevert met zijn phablets. Hoewel een dergelijke S Pen door de gebruiker moet worden opgeladen, lijkt Samsung ervoor te willen zorgen dat dit niet al te regelmatig hoeft. De fabrikant kiest waarschijnlijk voor Bluetooth Low Energy, een variant op de draadloze techniek met relatief weinig stroomverbruik.

2. Nieuwe Air Command-features

Druk je op de knop die al enkele jaren op verschillende modellen van de S Pen zit, dan open je het Air Command-menu. Dat biedt handige snelkoppelingen naar veelgebruikte features, zoals S Note of de mogelijkheid om aantekeningen te maken bovenop een screenshot. Met de Note 7 S Pen worden de Air Command-functies mogelijk verder uitgebreid, zo claimt iGyaa. Volgens een interne memo die de site bemachtigd heeft komt er een woordenboek-optie, om opgeschreven woorden direct te vertalen, en een Spreek-functie waarmee je tekst voorgelezen kan worden.

Galaxy note 7 europa

3. Aangepast S Pen Design

Ook een vernieuwd ontwerp voor de S Pen zou op de planning staan. Daarmee lijkt Samsung de ontwerpfout van vorig jaar aan te pakken. De stylus van de  Galaxy Note 5  bleef vastzitten als gebruikers hem niet goed terug plaatsten, iets wat de fabrikant veel kritiek opleverde. Het design werd later al stilletjes aangepast. Wat er precies veranderd wordt met het nieuwe ontwerp is nog onbekend, al zou Samsung onder andere een aangepaste knop overwegen.

Galaxy Note 7 release

De Galaxy Note 7 onthulling staat waarschijnlijk gepland voor 2 augustus, met een release later in die maand. In tegenstelling tot de Galaxy Note 5, die nooit in Europa verscheen, wordt verwacht dat de Note 7 wel een Nederlandse release krijgt. Het toestel zou beschikken over een 5,7 inch-scherm,  12 megapixel-camera en een flinke 4000 mAh-accu.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu