De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

6 zaken die we weten over de Samsung Galaxy Note 7

Wouter Nijsen
15 juli 2016, 20:23
3 min leestijd
6 zaken die we weten over de Samsung Galaxy Note 7

Samsung kondigt de Galaxy Note 7 over enkele weken aan, maar wat weten we eigenlijk over het aanstaande toptoestel? Tijd voor een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

1. 5,7 inch-scherm met gebogen schermranden

Net als zijn voorgangers is de Samsung Galaxy Note 7  voorzien van een 5,7 inch-scherm, waarmee het toestel een stukje groter is dan de Galaxy S7 (5,1 inch) en S7 Edge (5,5 inch). Nieuw is dat de Note 7 mogelijk gebogen schermranden heeft, die extra functionaliteit met zich meebrengen. Overigens zou er maar één versie van de telefoon worden uitgebracht en dus geen variant met een `normaal` scherm.

galaxy note 7 renders

Samsung kiest bij de schermen van zijn smartphones vrijwel altijd voor een amoled-paneel, en dat zal bij de Galaxy Note 7 niet anders zijn. Amoled-schermen produceren diepe en verzadigde kleuren en verbruiken geen energie als de kleur zwart wordt getoond. De schermresolutie is waarschijnlijk 2560 bij 1440 pixels, waarmee het display net zo scherp is als de Galaxy Note 5 en Note 4.

2. Galaxy Note 7 specs

Het ligt voor de hand dat de Galaxy Note 7 over het neusje van de zalm beschikt wat mobiele hardware betreft. Volgens de laatste geruchten gaat het om een Exynos 8893- of Snapdragon 821-chip, die vergelijkbare prestaties zullen bieden als de chip van de Galaxy S7. De Note 7 heeft dus genoeg rekenkracht om alle apps en games vloeiend te draaien en samen met het grote scherm is het toestel ideaal voor virtual reality.

Daar komt bij dat er waarschijnlijk 6GB RAM aan aanwezig is. We vragen ons af hoeveel toegevoegde waarde zo`n hoeveelheid RAM biedt, aangezien bij de meeste smartphones 3 of 4GB werkgeheugen ruim voldoende is.

Naar verwachting krijgt de Galaxy Note 7 dezelfde 12 megapixel-camera als de Galaxy S7, waarbij de dual pixel-sensor ervoor zorgt dat er sneller wordt scherpgesteld als je bijvoorbeeld een bewegend object vastlegt.

3. Irisscanner

Het meest opvallende gerucht is dat de Galaxy Note 7 mogelijk over een irisscanner beschikt. Die biedt een nieuwe manier van ontgrendelen: met je oog. De scanner vraagt gebruikers om het toestel zo`n 25 tot 35 centimeter van hun gezicht vandaan te houden, waarna op het vergrendelscherm wordt aangegeven of de ogen op de juiste plek staan.

galaxy note 7 specs

Hoewel er verder nog weinig bekend is over de werking van de irisscanner, vragen we af hoe intuïtief deze  zal werken. Een vingerafdrukscanner werkt immers enorm snel en is tegenwoordig ook al met  veel apps te gebruiken.

4. Meer mogelijkheden voor stylus

De Galaxy Note-lijn kenmerkt zich door de stylus, waarmee het scherm kan worden bediend. Het pennetje zit verwerkt in de behuizing en kan bij de Galaxy Note 5 automatisch uitgeworpen worden. Samsung heeft al bekendgemaakt de S Pen, zoals de stylus wordt genoemd, van nieuwe functies te voorzien. Mogelijk  ondersteunt het pennetje bluetooth, wat voor grotere precisie zorgt. Ook gaan er geruchten over nieuwe Air Command-features en een licht aangepast design.

5. Usb-c en grotere accu

Waar de Galaxy S7 nog is voorzien van een micro-usb-aansluiting, lijkt de Galaxy Note 7 een usb-c-poort te hebben. Dat is goed nieuws, want usb-c heeft verschillende voordelen. Allereerst is de aansluiting universeel, waardoor het niet uitmaakt op welke manier je het kabeltje in de smartphone steekt.

usb c kl

Daarnaast laadt usb-c veel sneller op dan micro-usb. Smartphones met een usb-c-poort kunnen doorgaans in iets meer dan een uur volledig worden opgeladen. Door de grotere accu van de Galaxy Note 7, die waarschijnlijk een capaciteit van 4000 mAh heeft, is dat waarschijnlijk niet haalbaar. Toch hopen we stiekem op een snellaadoptie zoals die van de OnePlus 3; die biedt echt meerwaarde.

6. Galaxy Note 7 release en prijs

Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy Note 7 op 2 augustus in New York wordt onthuld. Ook in Nederland kunnen we de presentatie volgen, want vanaf 17.00 uur is op die dag een livestream beschikbaar op de Samsung-website.

Het is nog onduidelijk wanneer de release van de Galaxy Note 7 plaatsvindt, maar waarschijnlijk ligt het toestel uiterlijk enkele weken na de aankondiging in de winkels. Hoogstwaarschijnlijk komt het toestel ook naar Nederland. De adviesprijs ligt naar verluidt op 849 euro.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu