Samsung zet verkoop Galaxy Note 7 definitief volledig stop

Thomas Haenen
11 oktober 2016, 11:30
2 min leestijd
Samsung zet verkoop Galaxy Note 7 definitief volledig stop

De Samsung Galaxy Note 7 wordt wederom wereldwijd uit de handel gehaald, zo heeft de fabrikant laten weten. Het toestel wordt nu definitief geschrapt en zal nooit meer in de winkels verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 geschrapt

Update 11:22: Samsung haalt de Galaxy Note 7 definitief en permanent uit de verkoop, zo bericht de Wall Street Journal. Verdere details ontbreken vooralsnog, maar het lijkt erop dat Samsung geen toekomst meer ziet in de phablet.

→ Lees ook: De 5 beste alternatieven voor de Samsung Galaxy Note 7

Wat de gevolgen zijn voor consumenten die het toestel al hebben is op moment van schrijven nog onbekend. Vermoedelijk kunnen zij straks hun toestel gratis retourneren of omruilen voor een andere smartphone van het bedrijf. In Nederland is het toestel nog niet verkocht, maar zijn er wel grote aantallen consumenten met een Galaxy Note 7 pre-order. Wat daar precies mee gebeurd is nog onbekend, maar ook zij krijgen vermoedelijk hun geld terug.

note 7 vat vlam

Galaxy Note 7 verkoopstop

Originele bericht: Samsung stopt de verkoop van de Galaxy Note 7 volledig en raadt bestaande bezitters van de smartphone aan deze tijdelijk niet meer te gebruiken. Het bedrijf gaat op zoek naar de oorzaak van nieuwe ontploffende accu’s. Dit weekend doken er verschillende verhalen op over bezitters van een vervangende, in theorie veilige Galaxy Note 7 die toch plotseling in vlammen bleek uit te barsten.

Hoewel Samsung het officieel nog geen terugroepactie noemt, is het effect grotendeels hetzelfde. Zowel de oorspronkelijke versie van de Galaxy Note 7 als de vervangende exemplaren zullen voorlopig niet meer verkocht worden. De fabrikant geeft geen indicatie over wanneer het de verkoop weer hoopt te hervatten of over hoe lang het onderzoek kan duren.

Maandag maakte Samsung al bekend dat de Nederlandse releasedatum wederom teruggeduwd werd. Oorspronkelijk zouden vanaf gisteren alle pre-orders uitgeleverd worden, ruim een maand later dan gepland. Na een nieuwe set horrorverhalen dit weekend werd in overleg met webwinkels en providers besloten de release terug te duwen. Nu Samsung de verkoop wereldwijd heeft stopgezet lijkt het er niet op dat die exemplaren op korte termijn worden uitgeleverd.

De Zuid-Koreaanse zakenkrant Hankyoreh claimt dat Samsung de verkopen binnenkort permanent stop zal zetten. Dat lijkt inmiddels met de dag waarschijnlijker te worden. Een nieuwe verkoopstop betekent dat het wederom weken kan duren voor het toestel normaal uitgeleverd en verkocht kan worden. Er moeten nieuwe tests worden uitgevoerd en wellicht moeten bestaande exemplaren worden omgeruild. Bovendien heeft de Note 7-naam inmiddels aanzienlijke reputatieschade opgelopen.

Samsung Galaxy S8

Bovendien verschijnt naar verwachting begin volgend jaar alweer een nieuw vlaggenschip, de Galaxy S8. Samsung wil waarschijnlijk voorkomen dat de twee toestellen in hetzelfde vaarwater terechtkomen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu