Android 8.0-update voor Galaxy Note 8 rolt uit in Nederland

Wouter Nijsen
9 april 2018, 10:29
2 min leestijd
Android 8.0-update voor Galaxy Note 8 rolt uit in Nederland

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 8.0 (Oreo) voor Nederlandse gebruikers van de Galaxy Note 8. Het gaat om de unbranded versie, nadat de update al voor toestellen van T-Mobile en Ben beschikbaar was. Hiermee wordt de Note 8 eindelijk bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 Android 8.0-update in Nederland

Nederlandse gebruikers met een ‘unbranded’ exemplaar van de Galaxy Note 8, die niet in combinatie met een abonnement van een provider is gekocht, kunnen eindelijk Android Oreo downloaden, zo meldt Tweakers. De update werd onlangs al vrijgegeven bij twee Nederlandse providers. Het updatebestand weegt zo’n 1,4GB, waardoor het slim is om ‘m alleen via een wifi-verbinding binnen te halen.

lastpass automatisch aanvullen

Met de update krijg je toegang tot alle nieuwe functies van Android 8.0 op je Galaxy Note 8. Zo is er een picture-in-picture-modus toegevoegd, zodat je video’s kunt kijken vanuit iedere app, en worden notificaties gegroepeerd in kanalen. Daarnaast gaat je accu langer mee, door verbeteringen in hoe apps in standby-modus staan. Daarnaast helpt de Autofill-functie met het automatisch invullen van wachtwoorden.

Ook werkt de update je toestel bij naar Samsung Experience 9.0. Met de nieuwste software van Samsung kun je meer zaken aan het toetsenbord aanpassen, krijgt Bixby meer mogelijkheden en kun je twee versies van losse apps naast elkaar draaien (zoals twee WhatsApp-accounts).

Samsung en Android 8.0

De Android 8.0-update voor de Galaxy Note 8 heeft lang op zich laten wachten. Het toestel werd enkele dagen na de release van Android Oreo aangekondigd, maar verscheen een aantal weken later nog met Android 7.1.1 (Nougat). Uiteindelijk heeft het zo’n zeven maanden geduurd voordat gebruikers met de nieuwste Android-versie aan de slag kunnen. Android 8.1 is overigens al langer beschikbaar, maar de Note 8 draait nog op het ‘oudere’ 8.0.

Samsung bracht Android 8.0 eerder uit voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Verder staat de update nog voor diverse toestellen op de planning, zoals de Galaxy S7 en S7 Edge, Galaxy A5 (2017) en Galaxy A8 (2018). Laatstgenoemde werd enkele maanden na de release van Oreo uitgebracht, maar draaide ook nog op Nougat.

→ Check het Android 8.0-update overzicht om te zien of jouw toestel wordt bijgewerkt!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu