‘Android 8.0-update voor Galaxy Note 8 zeer binnenkort beschikbaar’

Thomas Haenen
7 maart 2018, 10:46
2 min leestijd
‘Android 8.0-update voor Galaxy Note 8 zeer binnenkort beschikbaar’

Het lijkt erop dat Samsung binnen enkele dagen begint met de uitrol van de Android 8.0-update voor de Galaxy Note 8. De software is al gespot op de servers van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 8 Android Oreo-update onderweg

In de Verenigde Staten kan de update op ieder moment verschijnen, zo ontdekte XDA Developers. De software staat al klaar op de servers van een Amerikaanse provider. Gebruikers hebben nog geen notificatie gekregen dat ze de update kunnen downloaden, maar dat gebeurt vermoedelijk op zeer korte termijn.

Het is onbekend wanneer de Galaxy Note 8-update in Nederland verschijnt. Samsung rolt updates doorgaans geleidelijk wereldwijd uit, waardoor het enkele dagen tot weken duurt voor nieuwe software in elk land beschikbaar is.

Galaxy Note 8 Oreo-update

Samsung heeft behoorlijk de tijd genomen voor de de uitrol van de update. Google gaf in augustus 2017 de definitieve versie van de software vrij, enkele weken voor de release van de Note 8. Fabrikanten als Sony, Nokia en OnePlus hebben de update al vrijgegeven voor hun vlaggenschepen. Desalniettemin is Samsung niet het enige bedrijf dat langzaam is: op moment van schrijven staat Android Oreo op slechts 1 procent van alle Android-smartphones.

Sinds vorige maand is Oreo al beschikbaar voor de Galaxy S8 en S8 Plus. Daarmee is het de eerste Samsung-smartphone met de nieuwe software. De komende weken en maanden staan er updates gepland voor oudere toptoestellen als de Galaxy S7 en midrangers als de Galaxy A8.

Dit brengt Android 8.0

Met de update krijg je toegang tot de nieuwe functies van Android 8.0 op je Note 8. Zo is er een picture-in-picture-modus toegevoegd, zodat je video’s kunt kijken vanuit iedere app, en worden notificaties gegroepeerd in kanalen. Daarnaast gaat je accu langer mee, door verbeteringen in hoe apps met de standby-modus omgaan.

Ook werkt de update je toestel bij naar Samsung Experience 9.0. De nieuwste versie van Samsungs Android-skin laat je meer zaken aan het toetsenbord aanpassen, verbetert stemgestuurde asssitent Bixby en laat je twee versie van sommige apps (waaronder WhatsApp) naast elkaar gebruiken. Ook wordt het design aangepakt, zodat Android er hetzelfde uitziet als op de onlangs aangekondigde Galaxy S9.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu