De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy Note 8 ontvangt Android Pie-update eerder dan Galaxy S8’

Michel van 't Klaphek
2 januari 2019, 19:11
2 min leestijd
‘Galaxy Note 8 ontvangt Android Pie-update eerder dan Galaxy S8’

Tegen de verwachtingen in wordt de Galaxy Note 8 eerder naar Android Pie bijgewerkt dan de Galaxy S8 en S8 Plus. De Samsung-phablet wordt in februari bijgewerkt, terwijl de S-toestellen een maand later aan de beurt zijn.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 8 Android Pie-update eerder dan verwacht’

Net voor het einde van 2018 maakte Samsung bekend wanneer de Galaxy-telefoons worden geüpdatet naar Android 9.0 (Pie). In de originele versie van de roadmap werd aangegeven dat de Note 8, S8 en S8 Plus in februari 2019 worden bijgewerkt. Samsung heeft dit nu aangepast.

samsung galaxy note 9-camera problemen

Eigenaren van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus moeten een maandje langer wachten. Hun smartphones worden in maart van dit jaar geüpdatet. Voor Note 8-bezitters is er niks aan de hand: de Pie-update komt ‘gewoon’ in februari uit. Het nieuws is opvallend, omdat Samsung normaal gesproken eerst vlaggenschepen uit de S-lijn bijwerkt voordat de Note-serie aan de beurt is.

Dit staat in een bijgewerkte versie van de Samsung Android Pie-roadmap, die net voor de kerst in de Members-app verscheen. Het is hierdoor mogelijk dat de verschijningsdata per land verschillen. Zo staan de Note 8, S8 en S8 Plus in Turkije nog steeds voor februari op de nominatie om bijgewerkt te worden. Bovendien kan de releasedatum ieder moment wijzigen.

Heb je een andere Samsung Galaxy?

Afgezien van de eerdere release voor de Note 8 is de planning van Samsung niet veranderd. Dit betekent dat de Galaxy Note 9 in februari een update krijgt. Na de S8 en S8 Plus in maart volgen de Galaxy A8 (2018), Galaxy A7 (2018) en Galaxy A9 in april van dit jaar. Benieuwd of jouw Samsung bijgewerkt wordt, en wanneer? Check dan ons volledige Samsung Android 9.0-overzicht. Als je een toestel van een ander merk hebt, bekijk je ons algemene Android Pie-update-overzicht.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu